7,0 7,5 tys. ocen
7,0 10 1 7474
Flicka
powrót do forum filmu Flicka

Film piękny, ale.. czy wiedzieliście że kilka koni zostało rannych a dwa zginęły podczas zdjęć? Jeden zginął w niewyjaśnionych okolicznościach, uważany za nieszczęśliwy wypadek, a drugi nadepnął na swoją linę i złamał sobie kark. Czy tak powinno się kręcić filmy w XXI wieku?

headlong

Nie wiedziałam.... to straszne! :(

headlong

a skąd masz te informację? A nawet jeśli to prawda, to jest to smutne ale zdarza się.
"a drugi nadepnął na swoją linę i złamał sobie kark. Czy tak powinno się kręcić filmy w XXI wieku? " Czy myślisz że tylko przy kręceniu filmów zwierzęta giną, a normalnie w życiu nie ma takich wypadków? Nie przesadzaj.

gosia914

Owszem, zwierzęta giną, ale w tym wypadku ich śmierć była nie potrzebna i łatwo było jej uniknąć. Płaci się ogromne pieniądze na scenarzystów, makijażystów, fryzjerów etc, ale nikt nie pomyślał o bezpieczeństwie zwierząt. Skoro uważasz, że przesadzam pewnie nigdy nie straciłaś nikogo bliskiego, chociażby zwierzęcego przyjaciela, szczerze Ci życzę abyś nie miała okazji się przekonać jakie to uczucie.

ocenił(a) film na 8
headlong

To nie takt. Większość osób uważa, że należy opiekować się i troszczyć o ludzi, a zwierzęta traktować w tej kwestii bo macoszemu. Sam tak nie uważam, ale wiem co mówię - wstyd mi za takich...

ocenił(a) film na 9
headlong

Śmierć nigdy nie jest potrzebna :(...

ocenił(a) film na 1
gosia914

"to jest smutne, ale zdarza się", rozumiem, że jak teraz dowiem się, że mała dziewczynka została brutalnie zgwałcona i zamordowana, mam powiedzieć: to jest smutne, ale zdarza się <-- i nie wsadzać do więzienia tego, który jej to zrobił? Ach, ta dzisiejsza mentalność społeczeństwa...

gosia914

Nie przesadzaj? Co innego gdy zwierze zginie całkiem ze swojej winy, a co innego przez działania ludzi. A jeżeli chodzi o plan filmowy to zwierzaki na planie są całkowicie pod opieką ludzi!! To się rozumie samo przez się.

headlong

a wiesz ile krow ginie codziennie? a co to kon jest lepszy niz krowa? krowa daje mleko, a kon tylko umie szybko biegac

co_ja_pacze

Krowa nie jest lepsza od konia, ani na odwrót- oba są ważne. Wiele zwierząt ginie codziennie jest to bardzo smutne ale prawdziwe. A założyciel wątku ma racje taka śmierć była niepotrzebna i jej przyczyną była ludzka nierozwaga.

ocenił(a) film na 9
co_ja_pacze

TY jestes niepowazna, co to za porownanie i znieczulica!! Lecz sie... Autorce watku chodzilo o to ze ta smierc byla pozbawiona sensu, na potrzebu filmu co za ironia losu ... "Nie przesadzaj"? Co to ma byc? Az smierdzi prowokacja zalosne

ocenił(a) film na 1
paati924

Śmierć krowy też jest pozbawiona sensu.

JustFurious

Dokładnie !To przykre ,że zwierzęta giną,niewazne w jakich okolicznosciach.Ale codzienne morderstwa świn,krów i psów na całym swiecie,bo my chcemy najesc sie ich mięsa( czytaj zwłok) to przechodzi ludzkie pojecie.Zacznijmy od siebie!

ocenił(a) film na 9
paati924

Niech mi ktoś powie, że którakolwiek śmierć NIE JEST pozbawiona sensu, to po prostu... NO LUDZIE!!! Zastanówcie się 2 razy,przeczytajcie 3 zanim cokolwiek wyślecie na to forum...

headlong

"Po intensywnym śledztwie dwóch niezależnych agencji LA Animal Services i American Humane, nie stwierdzono zaniedbania ze strony produkcji filmu lub obsługi zwierząt" więc o czym Wy piszecie? I złe porównanie do śmierci konia albo zamordowania dziecka, śmierci tych koni nikt nie chciał, wypadki się zdarzają.

ocenił(a) film na 10
solar90

Zgadzam się w pełni z @solar90 Jeśli to badali , to nie piszcie tutaj głupot :)

headlong

Myślę że troszeczkę wyolbrzymiasz sprawę. Oczywiście że to straszne co się tam stało ale nieszczęśliwe wypadki się zdarzają w wielu filmach nawet ludziom. Tylko wtedy nikt nie robi wielkiej afery. Może tak się stało po pierostu z winy koni. Są takie które potykają się o własne nogi. Nie ma co się denerwować na twórców. Przy kręceniu filmów gdzie ludzie spadali z koni zapewne wielu połamało sobie wiele kończyn a nikt tego tak nieroztrząsał.