FLOW jest wspaniały. Zachwyca, ale jednoczesnie bardzo wzrusza. Ma przepiękna animacje o swietną muzyke. Sam mam w domu dwa kociaki i psa, no i to co jest w tym filmie, sczegolnie kot - to jest 100% celnosc w odzwierciedleniu zachowania sie zwierzecia, dopracowane do najmnieszych detali, to jest niesamowite! jestem oczarowany
Byly pytania czy mozna ogladac z malymi dziecmi - powtorze: przynajmniej dwie sceny, ktore sa dla mnie niesamowicie przemujące, chwytaja wrecz za gardło, ale nie ma to nic w spolnego z przemocą, krwia nie daj Boże czy cos, tylko to jest taka gra na uczuciach, ze az mam ciary. Obejrzalem z dziecmi i mialy szczeki na podlogach ale z zadowolenia. Ide z nimi teraz do kina na ten film, bo wczesniej widzialem na TV, a to nie to samo co duzy ekran.
Poza tym, chce w ten sposob podziekowac autorowi tego wybitnego filmu, bo marzy mi sie wiecej takich perełek.
No i trzymam kciuki za oskary, maja dwie nominacie (co juz samo w sobie jest historycznym dokonaniem łotewskiej animacji :) )
Ciekawe do czego? Co tam jest tak logicznego i dającego do myślenia? Może coś przegapiłem? Myślę że dzieci lepsze bajki opowiadają niż ten gniot.
no cóż. Ty większość oceniasz na jeden, a Teoria Wielkiego Podrywu jest dla Ciebie na równi z klanem, więc taki jesteś krytyk. :D
Po co wy w ogóle się tu udzielacie, jak nic sensownego to powiedzenia nie macie?
Te pisanie, że to jest film dla ludzi inteligentnych i nie dla wszystkich stawia go na straconej pozycji bo zawsze się znajdzie grupa pseudo inteligentów którzy w czymś przeciętnym znajdą metaforę życia.Trudniej jest nagrać coś to się spodoba wszystkim film mają być dla ludzi kropka.jak czytam jak to intrroretujeci
Przecież ten kot nie zachowywał się w ogóle jak kot. Zresztą reszta zwierząt też.
Zgadzam się. Zachwyca wielowymiarowo. Zwierzęta zachowują się dokładnie tak jak prawdziwe. Mam na myśli koty i psy. Mam 6 kotów i psy więc mogę się wypowiedzieć. Inne pewnie też dobrze odwzorowane. Opowieść o dobrych i złych ludzkich i zwierzęcych cechach. O przyrodzie. O przyjaźni. O śmiecić i cyklu życia. Muzyka genialna. Film dla człowieka w każdym wieku. No arcydzieło. Jak ktoś daje temu filmu niską ocenę to jest mi to żal.