Fobos. Klub strachu

Fobos: Klub strakha
2010
4,6 677  ocen
4,6 10 1 677
Fobos. Klub strachu
powrót do forum filmu Fobos. Klub strachu

Czasami ma się wrażenie, że scenariusz był pisany stylem "copy-paste".

mongoloid

Ja czasami też. Ale film nie był aż tak zły.
A Sasha :) przystojny :)
Pozdrawiam

mongoloid

mroczny bunkier, tajemnica, dziwne niepokojące dzwięki, trup na przystawkę, to wydawałoby się wystarczy żeby nastraszyć.
jednak w tym wypadku to za mało.
słaby i naprawdę nudny film.scenariusz wtórny i cienki jak ciepły carlsberg, nieciekawe zdjęcia, banalna muzyka. do klasyczni bohaterowie( luzak, nowobogacki cham, histeryczka, rozsądna outsiderka,pani niewyraźna i nasz Hero) którym życzymy rychłego zejścia już po pierwszym kwadransie seansu (no może nie wszystkim). aktorstwo ... nie czepiam się, w sumie nie musieli się starać. oglądanie szczerze odradzam.

mongoloid

mongoloid , Twoja ocena to 10/10 !! nic nie kumam.

czupurny

Już poprawiłem.

mongoloid

czy to film w stylu http://www.filmweb.pl/film/Bunkier-2001-31038 ??

ocenił(a) film na 7
artekman

nie... Bunkier to raczej dramat/thriller psychologiczny, tutaj mamy do czynienia z horrorem; dla mnie film dobry, ciekawy, interesujący, nie przynudzał, wręcz nie miało się ochoty oderwać od tego filmu. Najbardziej wyczuwalny tutaj jest klimat. Choć nie ma nic, co by przerażało, w końcu nawet nie pokazano ducha ani żadnego potwora, to jednak jest ta groza, która trafiła nawet do mnie. I te smaczki typu wstawki historyczne, ten telefon, obraz Stalina.. to już majstersztyk. No i ten język, jeden z największych plusów filmu. Wątpię, by film wyszedł na równym poziomie bądź gorszym w wykonaniu amerykańskim. Tam to jest dopiero kopiuj/wklej i to z filmów o takiej samej tematyce..

jeśli ktoś szuka czegoś porządnego, jest znudzony amerykańskimi gniotami, to polecam ten film. na pewno nudzić się na nim nie można. Przypomniały mi się podobne: Dom na przeklętym wzgórzu, 13 duchów.. coś w tym stylu; ciekawe tylko czemu nie znam żadnych innych rosyjskich horrorów?

aha i zna ktoś może tytuł piosenki z napisów końcowych, tej angielskiej?

ocenił(a) film na 4
freepick

Moim zdaniem film słaby, aktorzy bardzo żle zagrali, montaż pozostawia trochę do życzenia, muzyka jak dla mnie zbyt bardzo ekspresyjna. Do tego kiepski scenariusz i bak efektu grozy. 4/10

ocenił(a) film na 5
pretendent

Ogolnie spodziewałem sie czegoś gorszego więc bylem mile zaskoczony . Ale wracając do filmu to jedyne co mnie zadziwiło to, że dopiero pod koniec filmu doszło do paru wydarzen ktorych mozna sie normalnie spodziewac w srodku filmu :)

ocenił(a) film na 5
freepick

bo tak ogolnie to nie jest film o duchach tylko o energii strachu - Fobos