PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1023340
8,0 97 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

?

ocenił(a) film na 9

dziwne , że ludzie piszą tu o typowym amerykańskim kinie. Dla mnie film sam w sobie jest nietypowy , pal licho jakiej produkcji..

endzik

Film bardzo dobry, nietypowy, jak, piszesz, ale bardzo mądry swoim przekazem. Przypadł mi do gustu, bardzo przyjemnie się ogląda i jest tu wiele humoru, czasem łzy. Polecam gorąco.

ocenił(a) film na 10
rosaria

Zgadzam się w 100%.

użytkownik usunięty
endzik

typowa patetyczna, amerykańska historia od zera do bohatera w której to główny bohater walczy z przeciwieństwami losu. Banał, schemat, tandeta

ocenił(a) film na 10

Nie ma obowiązku w zrozumieniu piękna, humoru i polotu z jakim został zrealizowany ten film. Jest wolność w przedstawianiu dowolnych opini.

ocenił(a) film na 9

Mam odmienne odczucia niż Ty. Może i film opowiada historię od zera do bohatera ale robi to w sposób zupełnie odmienny niż reszta filmów, przez co nie można mówić, że jest schematyczny.

oto przykład tępego człowieka. Widać że nie zrozumiałeś(łaś) przesłania tego filmu ba książki. Radzę przeczytać książkę Forrest Gump a potem wypowiadać się na temat ekranizacji. Mam nadzieję że po przeczytaniu zrozumiesz przesłanie jakie niesie książka a zarazem film.

ocenił(a) film na 10

Może i banał... może i schemat, ale takie rzeczy trzeeć pokazać. Zarówno książka jak i film to rewelacja. Jestem ogromnym wielbicielem tego filmu. Historię w stylu od zero do milionera pokazało juz wielu, ale to nie to samo...
Ciężko mi się wypowiadać na temat filmu. To jednocześnie historia realistyczna i nieprawdopodobna. To jednocześnie dramat i komedia. To jednocześnie banał i historia, która wielu rzeczy może nauczyć. Mówiąc, krótko hybryda na miarę XXI wieku.
Większy lęk może przynieść kontynuacja, która moim zdanbiem będzie dobra, ale to nie będzie już aż tak wsoki poziom, ale co do tej części- mało znam takich produkcji.

ocenił(a) film na 9

ok. Mogę zrozumieć , że film nie przypadł do gustu. A tantedą to wieje trochę z Twojej wypowiedzi szanowny manypakiao7,