arcydzielo???wydaje mi sie,ze wiekszosc ludzi,ktorzy oceniaja ten film na 10, robi to tylko dlatego,ze juz tak sie utarlo,ze to genalny film legenda.i trzeba isc za wiekszoscia.nie rozumiem fenomenu tego filmu,owszem jest niezly,ale tylko niezly.Tom Hanks aktor jednej miny,jedego dialogu,a kroloje w topie...polowa oceniajacych pewnie nawet nie widziala tego filmu i idzie za wiekszoscia.
Mnie osobiście film podobał się bardzo. Oglądałam go już kilkakrotnie. Ale w tym co napisałaś jest sporo prawdy. Dużo osób daje filmom 10/10 nawet ich nie oglądając bo są na wysokiej pozycji. Nie mam pojęcia jaki to ma sens.
No i zobaczcie co komentator "domisku24" oglądał :p i co lubi wiec nie ma się co dziwić ze tak wyśmienity kustosz ma prawo tak komentować ten film :p
co?????sprawdzajac moj profil pewnie zauwazyles,ze lubuje sie w filmach niemych,kinie czarno-bialy,surealistyce czy starych horrorach.czy to odbiera mi prawo do posiadania wlasnej opini na temat innych filmow.chyba o to tu chodzi,ze kazdy ma prawo swobodnej wypowiedzi na dany temat.nie wszyscy lubia to sama i dobrze,bo jaki bylby swiad nudny gdybysmy wszyscy kochali to samo.film o ktorym tu rozmawiamy jest w mojej opini bardzo przereklamowany i daje sobie reke obciac,ze polowa 10 jest wystawiona przez osoby,ktore go wcale nie ogladaly.no ale wierze i szanuje fakt,ze sa ludzie,ktorym przypadl on d gustu.kazdy jest inny i kazdy ma prawo do subiektywnej opinii:)
skoro by go nie oglądały jaki byłby sens oceniania tego filmu?? dla szpanu?? nie wydaje mi się chociaż taka ewentualność wcale nie jest wykluczona.....ale zdrowo myślący i funkcjonujący człowiek raczej by tak nie zrobił......
zgadzam sie z toba.wierze jednak,ze sa na tej stronie osoby,ktore cykaja 10 i serducha,byleby tylko miec u siebie te legendarne,ogolnie uwielbiane filmy.trzeba byc na czasie,trzeba byc,jak wszyscy...hehe pozdrawiam
a temu to nie przecze...film ten ma miano kultowego na calym swiecie,wlasnie za sprawa oceny widzow...niemniej jednak oceniam go na 6:)
ja także ogladałm film wielokrotnie - uwielbiam go nie dlatego, ze jest na wysokiej pozycji w rankingu, tylko dlatego, że ta historia mnie wzrusza, fascynuje, czasem rozsmiesza, a czasem smuci. wywołuje ogromne emocje.
i dlatego daje 10. i dodaje do ulubionych.