Jeśli ktoś ,,Galerianki,, ocenia na 8, a Foresta na 3 to, albo nie dorósł, albo ma nie po kolei w główce.
Skoro podczas filmu spałaś, jak sama przyznałaś swymi słowami, to ja możesz go ocenić? :)
Sęk w tym, że na tym filmie nie można zasnąć, więc wysnułem przypuszczenie, że przespawszy film cały, po prostu go nie widziała.
Gdybym go nie widziała, to bym go nie oceniała. To nie moja wina, że lubicie nudne i dobijające filmy. I w ogóle skąd taka wysoka średnia, kto go tak ocenia??!!
1.Ponieważ jest dużo trollów którzy mają po 10 kont
2.Dużo kobiet wysoko ocenia ten film
3.Ponieważ jest to film o niepełnosprytnym gości to każdy nad nim lituję i daje 10
4.Wygląda na to że na FW jest mało prawdziwych facetów, tylko same ''ciapy'' które się utożsamiają z bohaterem
masz trochę racji, ale co do kobiet się nie zgadzam. Ja dałam naciągane 7, na pewno żadne 10!!! w życiu :) ostatnio zobaczyłam jeszcze raz i chyba zmienię na 6/10
dokladnie. film mi ktos polecil, a zdziwilam sie i zawiodlam strasznie. flaki z olejem o jakims przyglupie, jakiejs rodzince no nudny film strasznie i wlasnie - DOBIJAJACY
i gdzie on sie tak wysoko znalazl?? ja tego nie rozumiem
w ogole jak by patrzec na liste najlepszych filmow to nie byla by to roznica jak by nazwe zmieniono za liste najbardziej DOŁUJĄCYCH filmow
a czy do twojej tępej główki dociera, że gusta są różne, i że komuś, (o zgrozo!) może PODOBAĆ się ten film?! Według ciebie to, że filmjest 'nudny i dobijający' to jak to ty rzekłaś, ma każdy powtórzyć i zabraniasz komukolwiek lubić ten film?
Forrest Gump to film dla ludzi inteligentnych, wrażliwych, oczekujących od kina czegoś więcej, jak ktoś lubi wspomniane 'galerianki' i imponuje mu to to odradzam Forresta od razu!
kolego, zobacz do kogo pisałem tamten post ;]
(jest pod tekstem coś takiego jak 'w odpowiedzi na post: Patrycja123')
poza tym sam sugerujesz w swojej poprzedniej wypowiedzi, że jestem 'ciapą', albo 'nie jestem prawdziwym facetem', przez to że lubię ten film, oraz rozumiem głównego bohatera. A mnie kurwa znasz, i wielu innych zwolenników filmu, że dajesz sobie przywilej takiego wypowiadania się?
I ludzie, którzy wystawiają mu wysoką ocenę, to według ciebie 'trolle posiadające 10 kont'?
Cóż, właśnie po takich wypowiedziach pokazujesz, jak 'inteligentnom' osobą jesteś.
Jeżeli nie rozumiesz przesłania, oraz zawartości emocjonalnej, filozoficznej i intelektualnej w prostocie filmu, to cóż, wracaj do Transformerów.
Pozdrawiam!
więc zapraszam do oglądania Transformerów.
'i nie sugerujei że jest ktoś ciapą bo wyjątki też się zdarzają '
Więc teraz ja zadam pytanie:
Co ty wogóle pierdolisz???
Mówisz tak, jakby to, że komuś podobał się ten film, świadczyło czy jest ciapą czynie (poza 'wyjątkami'). To jest rzecz gustu, co kto lubi i jak to ocenia!
Popieram Cię Bruce_Lee,każdy ma swój gust,a każdy kto tego nie rozumie,kojarzy mi się z moherowymi beretami,które to nie tolerują każdego kto myśli inaczej niż one.Brak tu zrozumienia i akceptacji drugiego człowieka.Każdy z nas jest inny i inne ma upodobania,ale to nie znaczy,że mamy się tępić wzajemnie,bo świat byłby nudny,gdybyśmy byli jednakowi.I tyle...
Bruce_Lee - to, że Tobie podobał się Forrest, a ktoś na nim zaspał bo go znudził, nie znaczy od razu że jesteś kimś wybitnym, a tamta osoba zasługuje na miano tępej.
Znowu widzę tą śmieszną tendencją do wywyższania własnego gustu i dorabiania ideologii do prostych historii. Bo jak mi się podoba jakiś film to na pewno musi być szalenie trudne dzieło dla elity, a jak komuś się nie podoba to jest idiotą.
Sam sobie wystawiasz odpowiednią ocenę traktując prostą, ładną historyjkę dla całej rodziny jak jakieś niszowe, psychologiczne, wielowątkowe dzieło. Bo Forresta doskonale zrozumie i z przyjemnością obejrzy nawet 10 latek.
Na szczycie rankingów popularnych serwisów filmowych nie znajdziesz wybitnych dzieł dla inteligentnego odbiorcy tylko popularne, uniwersalne historie z głównego nurtu. Jesteś śmieszniejszy niż autor tematu jeśli podchodzisz z takim podejściem do prostego kina familijnego.
Nic ci na to nie poradzę, że masz za mało zwojów mózgowych. Nie widziałaś filmu od początku do końca, to nie masz prawa go oceniać - a to, że na nim zasnęłaś, najlepiej świadczy o tym, ile twoje zdanie w tym temacie jest warte.
Tak go oceniają ludzie, którzy mają mózg zamiast zwykłego fistaszka.
Jeśli wolisz oglądać np. Zmierzch, to gratuluję ale nie krytykuj filmu, którego nie rozumiesz.
Od. Patrycja123
Tak go oceniają ludzie, którzy mają mózg zamiast zwykłego fistaszka.
Jeśli wolisz oglądać np. Zmierzch, to gratuluję ale nie krytykuj filmu, którego nie rozumiesz.
Napisałaś, że na nim zasnęłaś więc rozumiem to jako iż nie oglądałaś filmu, tlk. spałaś.
Pzdr. Collision.
Patrycja123 jest najpewniej nie zbyt inteligenta, nieoczytana, niewykształcona, spędza 80% czasu na malowaniu paznokci i oczekiwaniu na najbliższą dyskotekę czy coś w tym stylu.
Masz jakiś problem, związany z tym filmem? Świat już poznał twoją opinię na jego temat, więc nie musisz jej narzucać innym, bo jesteś 1. nudny 2. nie znasz się
Co mam nic, lecz jest to film na max 5. Galerianki to pusty film bez głębi w przeciwieństwie do Foresta. To wszystko...
Masz racje.. jak może ktoś ocenić tego filmu na 3 punkty? moim zdaniem to jest jeden z 10 najlepszych filmów na świecie i to jest śmieszne że nie tylko ja myślę tak bo spójrzcie na Imdb.. Forrest Gump to już klasyk, i myślę że jakieś galerianki nigdy nie będą klasykiem :) więc nie ma o czym się kłócić
Jest to jeden z moich ulubionych filmow ..i kazdy ma inny gust co do filmow..
Zeby zrozumiec ten film trzeba wczuc sie w zycie forresta , wielu ludzi szuka w nim autorytetu.
Swietny film ;D
Ok film ,,wzruszający, mądry, opisuje biednego człowieka, który jest bardzo dobry...itd" ale nie jest taki, że trzyma w napięciu, ani nie jest wciągający, jest po prostu nudny i tyle. Bo wy myślicie, że jak podoba wam się ten film to od razu jesteście mądrzejsi i inteligentniejsi - a błąd. A ,,Galerianki", fakt na 8 nie zasługują, ale ja wam nie wypominam, jak np. Shrekowi dajecie 9.
"I w ogóle skąd taka wysoka średnia, kto go tak ocenia??!!" jakbyś nie zauważyła na ten film głosowało 90000 ludzi. żaden film nie ma więcej głosów.
skoro uważasz, Patrycja123, że film musi być trzymający w napięciu, to oglądaj takie, które zaspokoją twoje ambicje!
Tymczasem bierzesz się za jedno z arcydzieł i wyskakujesz że jest nudny, niewciągający itd. To po prostu nie oglądaj takich filmów, i tyle! A fakt, że 'zaspałaś 5 razy' świadczy, że nie oceniasz obiektywnie filmu, tylko jego urywki.
"Ok film ,,wzruszający, mądry, opisuje biednego człowieka, który jest bardzo dobry...itd", nic nie zrozumiałaś z tego filmu. Ten wątek, to jest tak naprawdę jedynie kanwa tego filmu, wszystko co najważniejsze dzieje się wokół tej postaci. Ilość wątków oraz prowokacji do refleksji w tym filmie jest taka, że można by obdzielić kilka filmów.. Według mnie ten film, opowiada przede wszystkim o szukaniu szczęścia i swojego miejsca w życiu. Jedni widzą je, ale nie mogą osiągnąć a inni szukają go po całym świecie podczas gdy czeka za drzwiami. Poza tym, mówi o tym, że nawet zwykli, z pozoru beznadziejni ludzie, są zdolni do wielkich rzeczy, oraz o tym że wszyscy tak naprawdę jesteśmy świadkami historii, choć często nie zdajemy sobie z tego sprawy itd.
W takich chwilach naprawdę żałuje, że w internecie każdy może oceniać filmy, nawet dwunastoletnie dzieci, desperacko próbujące zwrócić na siebie uwagę...
Myślę, że 3/10 to przegięcie, ale rozumiem znużenie, bardzo się powstrzymywałam, żeby nie wyłączyć/zasnąć.
bolt, nie pisz już, trolu jeden... Sugerujesz się rankingiem IMDb (co za idiotyzm). A tak na marginesie, to z IMBd korzystają osoby z całego świata, a z filmweb tylko polacy, więc o czym tu rozmawiamy?
To fakt dzisiejsze szmule są takie płytkie.Tylko impreza dymanko itd.Z reszta część moich znajomych nie oglądała tego filmu i nie wiem czy jest się tu czym chwalić.
Patrycja, oceniasz na 10 ten film:
http://www.filmweb.pl/film/Mystic+Pizza-1988-7950
Nie mam więcej uwag.
Dla Ciebie tak,dla mnie nie.....każdy ma swój gust...i nie wciskam tu swoich argumentów...
Prawda jest taka..ktoś kto daje temu filmowi ocenę w skali 1-6 to ,albo go faktycznie nie oglądnął ,albo nie do końca zrozumiał..film jest po prostu genialny. Co tu dużo mówić.
"(...)ale nie jest taki, że trzyma w napięciu, ani nie jest wciągający, jest po prostu nudny i tyle." jeśli szczytem twoich kinowych ambicji są jedynie filmy trzymające w napięciu to po co w ogóle brałaś się za ten film? Poza tym nie uważam, żeby film był nudny, tudzień 'niewciągający'. Wydaje mi się, że oceniający ten film negatywnie to GŁÓWNIE (nie jedynie) dzieci poniżej 13 roku życia. Ten film równie dobrze można odebrać jako komedię, ponieważ mamy do czynienia z wieloma komizmami sytuacji, a odwołania kulturowe (chociażby rozmowa z Lennonem) same wywołują uśmiech na twarzy, A te odwołania nie każdy jest w stanie dostrzec. Nie sugeruję, że odebrałem ten film najlepiej ze wszystkich, wręcz przeciwnie, niektórych rzeczy nie zrozumiałem. Na przykład stałych informacji o zamachach na prezydentów, albo o ich śmierci. Napewno nie jest to przypadkowe. Najprostszą interpretacją jest to, że twórcy zrobili to, aby widz miał odniesienie w czasie.
Jako dramat film też jest genialny, łezka sama się w oku kręciła, o dziwo nie w końcówce.
Uważam, że jest to świetny film, daję 9.
Tak...niektórzy wolą full akcję i epileptyczne efekty graficzne. Tu nawet nie ma co ironizować... Tylko boli fakt że ktoś taki kogo nie stać na obiektywizm wciska tu śmieciową ocenę tylko dlatego że nikt nikim ścian nie rozbija. Notabene dla miłośników jatki też coś się znajdzie w Foreście:)
Ten film kieruje widzem we wszystkich kierunkach emocjonalnych. Raz rozbawi, raz zasmuci...innym razem sprawi że człowiek się zatchnie z wrażenia a czasem nawet chciałoby się wcisnąć pauzę i daną sytuację przez pół godzinki sobie przemyśleć. Owszem, nie każdy go może pojąć ALE jeżeli czegoś się nie rozumie to nie znaczy że jest złe/kiepskie itp itd.
Ogólnie jest to dramat bodajże, tak? Ale jest jednym z tych filmów które zawierają w sobie praktycznie wszystko.
JAk dla mnie jeden z filmów tego półwiecza.
Film dostał wiele nagród, co świadczy, że ktoś musiał się nim zachwycić. Po wielu latach stwierdzam, że krytycy umieją oceniać filmy... więc albo połowa Polski jest trochę zacofana albo nie wiem co o tym sądzić...
Byłem ostatnio w teatrze. Spektakl oglądało się bardzo przyjemnie, parę razy na mojej twarzy pojawił się uśmiech. Jednak większość moich rówieśników ubawiła się jak by byli na naprawdę dobrym kabarecie.
Widząc posty większości osób nade mną stwierdzam, iż wypowiadają się tak samo idiotycznie jak by wypowiedzieli się ludzie z wyżej wymienionego teatru.
Rozumiem, że nie koniecznie każdy musi być inteligentny, mądry, oczytany etc.
Dajmy tu np. polskie seriale... są idiotyczne, nie posiadają ciekawej fabuły... reżyserom daleko od tych z USA... jednak Polacy lubią to oglądać; nie będę wymieniać tytułów bo to nie o to w tym chodzi.
Ogólne podsumowanie: Polacy są na prawdę bardzo w tyle, biorąc pod uwagę intelekt oraz rozwój kulturowy...
A co do filmu 10/10 ;]