Ten film zasługuje na miano Arcydzieła. Tom Hanks zagrał Oscar'owo w owym filmie. Gra aktorów, sceneria, fabuła, akcja po prostu Master piece. Gdybym miał opisać ten film za pomocą samochodu byłby to Shelby GT500. Mimo to, że ma swoje lata to przerasta wszystkie inne nowe filmy.
"Mimo to, że ma swoje lata to przerasta wszystkie inne nowe filmy".
Hmmm.......ma swoje lata ? Film sprzed 14 lat jest dla ciebie stary ? Film to nie jeansy czy samochód. Nigdy się nie starzeje i nie zmienia swojej wartości. Skoro dla ciebie ten film "ma swoje lata" to obejrzyj arcydzieła z lat 70' bo o wcześnieszych filmach nie będe mówił. Może ktoś nazwie je "dinozaurami". JA nigdy nie patrzę na datę produkcji. Jeżeli patrzeć przez perspektywe "lat" to zawsze powstawały gówna i badziewne tandetne produkcje. Każda epoka ma swoje dobre filmy. Forrest Gump jak i Skazani na Shawshank to wspaniałe filmy lat 90'. Nie są to arcydzieła wszystkich czasów. Na takie miano zasługuje "Amarcord" Felliniego.
pozdrawiam serdecznie !
Masz racje, ale nie pamiętam by w latach 70', 80' powstawały filmy typu Scary Movie, które szczerze mówiąc są "kiblem". Chodzi mi o to, że film oceniany w perspektywie czasu jest (według mnie) najlepszy w swoim gatunku. Każdy spostrzega to w inny sposób ja podkreśliłem jakość filmu na wagę naszego stu-lecia.
Pozdrawiam.
Masz rację !
Bo Forrest Fump to perła ostatnich ( przynajmniej ) 15 lat. Ze świecą szukać lepszych filmów. Polecam też "Skazani na Shawshank"
święta racja. Forrest, genialny film. "Skazani na Shawshank" i "Forrest Gump" to moje ulubione filmy ;]
Film jest tak Piękny i tak Wzruszający pełny tylu przesłań, ale jednocześnie trudny. Sądzę, że do takiego typu filmu trzeba dojrzeć wewnętrznie. I również piękny początek, z tym że Forrest opowiada. Wielu rzeczy można się dowiedzieć. Np. jak oceniać ludzi ^^.
"Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz na co trafisz."