PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1023340
8,0 97 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

Mam pytanie. Czy ten film to naprawdę komedia? Prawdę mówiąc to ja bym tego filmu nawet komedyjką nie nazwał... Jedyna śmieszna scena to jak w tego głupka kamieniami rzucali. Tylko nie wiem jakim cudem on biegł szybciej niż samochud....I niby jak ktoś taki osiongnołby taki sukces?
Ha-ha-ha , tyle powiem o tym filmie.

użytkownik usunięty
John_black

Ten film jest tak idiotyczny, nierealistyczny i absurdalny, że ciężko go do jakiegokolwiek gatunku przypisać...Komedia? raczej nie, prędzej już Fantasy albo Sci-fi.

Ten film nie miał być realistyczny. Jest na podstawie książki bardzo dobrze oddaje jej treść (parę wątków jest pominiętych ale da się przeżyć).

użytkownik usunięty
neo_angin

Nie realistyczny to może być Kill Bill albo jakaś ekranizacja komiksu ale nie dramat biograficzny.

ocenił(a) film na 8

Bardzo biograficzny...Znam się na filmach. I ten film nie ma nic z sci-fi albo fantasy. Z filmu biograficznego terz nie, tak postać jak forrest gump nie istniała jakbyście nie wiedzieli.

ocenił(a) film na 10

biograficzny ....hahahah nieźle sie uśmiałem..... biograficzny.... hahaha

ocenił(a) film na 10

0.o 0.o Brak mi słów , to dramat i jest rzeczywisty .

ocenił(a) film na 10
John_black

Podobają ci się czyny Hitlera?

ocenił(a) film na 8
Kileeer

Boli Cię głowa? Nie zapiszę się do żadnej organizacji faszystowskiej. Ten film nie ma nic wspulnego z rzeczywistością. Takiej postaci jak Forrest Gump nie było i wie o tym karzdy!

użytkownik usunięty
John_black

ktoś ładnie i trafnie ujął ''film dla inteligentnych inaczej''

ocenił(a) film na 8

No wreszcie ktoś z kim się zgadzam! Gratuluje temu panu.

ocenił(a) film na 10
John_black

"Samochud, osiongnołby, terz, wspulnego, karzdy". Stary Ty chyba pragniesz, żeby nikt Cię nie traktował na poważnie.

ocenił(a) film na 8
Psitelax

Sram na to co o mnie myślisz. Zachowywałem kulturę wypowiedzi a Ty się o błendy przyczepiasz. Jestem dyslektykiem!

John_black

Według mnie dysleksja to głupie wytłumaczenie ludzi, którym po prostu nie chce się przywiązać uwagi do tego co piszą, a nawet do tego co przeglądarka internetowa podkreśla na czerwono... Poza tym nie powinieneś oceniać tego filmu 1/10... Może nie być dla ciebie arcydziełem, ale na pewno nie jest nieporozumieniem.

ocenił(a) film na 10
John_black

łał , a bicie go kamieniami jest śmieszne może tak samo mordowane piesków . Co ty na to ?

ocenił(a) film na 7
John_black

mi się film podobał, jednak muszę przyznać że to prawda ze byl troche nierealistyczny... np z tym bieganiem.. kto by umiał przez kilka lat latać niemalże bez przerwy i nie umrzeć:-/? albo chociaż skrajnie stracić wagę? kilka absurdów jest, ale myślę, że to ma na celu ukazanie tego że wszystko jest możliwe;) a co do gatunku to nie ma robić z tego wielki problem.. czy kwalifikowany jako komedia czy nie.. czy to ważne? jak dla mnie nie bardzo

ocenił(a) film na 8
Xandria

Jakby zaczoł latać to to też miałoby na celu ukazanie tego ,że wszystko jest morzliwe ? Takie głupie gadanie właśnie.