Forrest Gump obok "Władcy pierścieni" to najlepszy film jaki widziałem.
Pojechałem do Warszawy aby kupić ten film, każdy kto choć trochę lubi oglądać filmy powinien Forresta obejrzeć. Po obejrzeniu tego filmu Tom Hanks stał się moim ulubionym aktorem. Stworzył w Forreście najlepszą kreację w historii kina. Czytałem książke jest bardzo dobra jedna z najlepszych jakie czytałem, jest tak dobra jak film.
też tak sądze !! zaraz po władcy jest to najlepszy film jaki widziałem !! a ksiązki nie czytałem !! pozdrowienia !!
LOL! Jak możesz porównywać Władcę pierścieni do klasyki??
Nie ma żadnego porównania! Władca to efekty, efekty i jeszcze raz EFEKTY!
Forrest nie potrzebował praktycznie żadnych, aby stworzyć klimat i atmosferę 100000000x lepszą i cieplejszą, niż Władca.
TAK! Ale spójrz na "Władce pierścieni" z innej strony, ten film powstał ku uciesze wielu fanów tej wspaniałej trylogii a jak wiadomo nie można zrobić "Władce pierścieni" bez efektów specjalnych!!!!! A w ogóle większośc zauważa "Władce" jako komercyjne, kiczowate dzieło. Tak nie jest!! Komercyjny i kiczowaty jest "Aleksander, "Troja", "Król Artur" a "Władca powstał z myślą o wielbicielach Tolkiena. Nawet ta głupkowata(sorki za określenie ale teraz do Oscarów są nominaowane i zwyciężają takie filmy że się chce płakać) akademia filmowa przyznała mu 11 oscarów.
A tak w ogóle to czwórki moich ulubionych filmów("Forrest" i trylogia "Władcy") doszedł jeszcze jeden - "Lot nad kukułczym gniazdem".