Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiesz, co ci się trafi..., Czy mógłby mni ktoś to rozszyfrować (TYLKO POWAŻNIE,I ZE ZROZUMIENIEM PROSZĘ!) , bo wydaje mi sie że nie kumam tego, przecież jeżeli kupie czekoladki z nadzieniem np truskawkowym, to wiem że bedą tam czekoladki truskawkowe. Może chodzi o takie jak w bombonierkach są, w jednym opakowaniu jest kilka rodzajów, ale każdy rodzaj rózni sie wyglądem, a od spodu opakowania przeważnie też są opisane te czekoladki jakie które są. Więc wydaje mi się że jednak wiadomo co się trafi w pudełku czekoladek. Będę wdzięczny za wyjaśnienie tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chodzi właśnie o te czekoladki z różnymi nadzieniami (bombonierki). No bo jeśli nie spojrzysz na spód pudełka, to nie wiesz, co ci się trafi: kawa, toffi, czy mięta. To prawda, że wystarczy przeczytać z pudełka, co jest czym, ale to powiedzenie powinno się chyba odbierać bardziej... że tak powiem, abstrakcyjnie. Właśnie o to chodziło Groomowi.
Dzięki za odpowiedź, która w sumie jest prosta jak budowa cepa, a ja myślałem że to musi być bardziej zagmatwane. I w sumie się zgadzam: "Że życie jest jak pudełko czekoladek (...)" A co do samego filmu - poprostu rewelacyjny, moim zdaniem ma stałe miejsce w historii filmu, można oglądać dziesiątki razy i nigdy sie nie nudzi, za każdym razem sie go o gląda z takim samym zaangażowaniem. ( Sie znaczy skupia na treści i przesłaniu jakie niesie)
o dżizaassssss
a znasz takie powiedzenie
"życie to śmieszna rzecz, nigdy nie wiesz co czeka za rogiem" ?
analogia to czekoladek. pozdrawiam i życze na przyszłość bardziej wytężać umysł:)