PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1022090
8,0 97 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

OBSTAWIAMY!!!

ocenił(a) film na 10

W tym temacie obstawiamy ile głosów oddanych na "Forresta Gumpa" jest prawdziwych, a ile z kont zaniżających, lub zawyżających oceny. Zakładam ten wątek na przykładzie Forresta, bo admini nie reagują na farach zaniżanych filmów, a ten ma najwięcej głosów (może dzięki temu tematowi zrobią w końcu czyszczenie).

Aktualnie "Forrest Gump" ma 196.779 oddanych głosów.

Obstawiam, że 20.000 z nich jest z kont-widm, które kontrolują ranking FW.

użytkownik usunięty
Juby_

196.779 głosów + 12.787 chce obejrzeć = 209566 minimalna liczba kont na FW

Prawdopodobnie normalnych użytkowników na FW jest ok. 50 000 natomiast reszta multkikona, konta-widma czy jak to się zwie
Dokładnie rok temu Forest Gump miał 55 000, więc w ciągu roku liczba ocen wzrosła mu trzykrotnie

Ciekawostka
Filmweb ''Zapach kobiety'' liczba głosów 81 891 http://www.filmweb.pl/Zapach.Kobiety
IMDB ''Zapach kobiety'' liczba głosów 59,350 http://www.imdb.com/title/tt0105323/

Teraz nich ktoś mi wyjaśni. Dlaczego amerykański film ma mniej głosów na amerykańskim portalu niż na polskim?

ocenił(a) film na 8

Nie mam pojęcia o.O

ocenił(a) film na 10

O ja chyba wiem. Bo w kraju, gdzie co roku na filmach zarabia się 10 miliardów dolarów, i w którym żyje ponad 300 milionów ludzi, mniej osób ocenia ZK niż w Polsce...?

A nie zaraz. Bo prawdziwych głosów na ten film jest może z 35 tysięcy, a reszta to konta widma zakładane od ostatniego czyszczenia (20 stycznia 2010, dowód):

http://www.filmweb.pl/film/Mroczny+rycerz-2008-236351/discussion/DOW%C3%93D+na+c elowe+zani%C5%BCanie+oceny...,1298176

Czy admini kiedykolwiek zareagują? :P

manypakaio7 synu.... 330tysiecy lubi FW na facebooku, czyli co najmniej tyle kont jest prawdziwych i ma konto na fejsie, jest okolo 450tysiecy kont na FW i moze z 50tysiecy to widma...

użytkownik usunięty
darek12322

od kiedy jestem twoim synem?
po drogie to sporo przesadziłeś z tym że na FW jest okolo 450tysiecy kont

ocenił(a) film na 9
Juby_

Około 12-22 tys widm na FG

ocenił(a) film na 10
Juby_

Do rankingu powinny być uwzględniane tylko oceny użytkowników, którzy mają jakieś punkty za współtworzenie strony. Wtedy konta-widma, trolle, itp. zminimalizowane zostały by o jakieś 95% na stałe. Ci którzy nie są tu po to, aby się wyzywać na forach i zaniżać oceny filmom, szybko dodali by coś do bazy, aby ich głosy się liczyły i wtedy przekonalibyśmy się ilu jest prawdziwych użytkowników FW.

W tej chwili sądzę, że takich z przynajmniej 1 punktem jest góra 30.000 tysięcy! (Marcinekk ma 3 pkt. i jest #23429 w rankingu dodających)

ocenił(a) film na 2
Juby_

znowu zakładasz jakiś jakiś dziwny temat

ocenił(a) film na 10
CordellWalker

Nie jest dziwny, tylko mówi o rzeczach prawdziwych i aktualnie dziejących się na stronie.

Poza tym zakładam? On ma już ponad 2 miechy...

Juby_

Ja dodałem 2 rzeczy... jedna odrzucona, jedna oczekuje. To nie moja wina, że nie mam co dodawać ;>