PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026849
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

Naprawdę zaliczam "Farresta..." do tych niewielu ekranizacji, o których można powiedzieć, że przewyższają książkowy oryginał. Czytałem książkę i jest ona doskonale napisana - pochłonąłem ją w jeden dzień. Ale film wydaje się być nawet jeszcze lepszy. Struktura i tempo filmu są wręcz idealne, po prostu perfekcyjne. Nie da się oderwać oczu od ekranu oglądając Forresta Gumpa. W tym filmie obyczaj przechodzi w komedię, żeby zamienić się w dramat i wszystko to ma idealnie wyważone proporcje. Trudno sobie wyobrazić, żeby istniał film z lepszą akcją połączoną z niebanalną reflaksją niż dzieło Zemeckisa.

ocenił(a) film na 10
Fitzcarraldo

Hmmm.. ja sama nie wiem co wolę, chyba też film, chociaż książka jak już powiedziałeś też była genialna:)

ocenił(a) film na 10
Fitzcarraldo

Nieee, książki absolutnie nic nie jest w stanie przebić. Film magiczny, ale nie oddaje do końca uroku książki choć Hanks zagrał znakomicie.

ocenił(a) film na 10
Fitzcarraldo

Nieee, książki absolutnie nic nie jest w stanie przebić. Film magiczny, ale nie oddaje do końca uroku książki choć Hanks zagrał znakomicie.

ocenił(a) film na 9
Fitzcarraldo

A ja sama nie wiem. Książka jak to książka - oczywiście, że nie ma nic lepszego. =D Ale z drugiej strony było w niej wiele zbyt absurdalnych wydarzeń, by całość mogła stać się w mojej głowie prawdopodobna. Choć pewnie tak mówię, bo najpierw oglądałam film. ;)