PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=998}
8,5 1 milion ocen
8,5 10 1 1026999
8,0 99 krytyków
Forrest Gump
powrót do forum filmu Forrest Gump

Według mnie ten film to całkowita porażka. Jest beznadziejny i nudny, Tom Hanks zagrał w nim bardzo źle. Nie rozumiem ludzi, którym podoba się ten film, on jest naprawdę do kitu. Dałem mu ocenę 1/10, dałbym niżej, ale się nie da. Jeżeli ktoś uważa inaczej to niech przedstawi mi swoje argumenty.

ocenił(a) film na 10
colinfarel

Otuż ja się nie zgadzam. Film naprawdę dobry, zresztą na podstawie
książki. On nie jest byle jakim płytkim filmem tylko ma głębię. Pokazuje,
że człowiek upośledzony też może miec mądre myśli ("Życie jest jak pudełko
czekoladek; nigdy nie wiesz, na co trafisz..."), może coś osiągnąc i miec
uczucia jak każdy normalny, o czym ludzie często zapominają...

Tych argumentów jest tak wiele, że nie chce mi się rozpisywac ale
wyciągnełam te najważniejsze.
Mimo iż mam 14 lat oglądałam ten film kilkanaście razy i ROZUMIEM głębię
tego filmu... Po takim filmie trzeba po prostu się nad nim zastanowic. Nad
nim, i nad sobą. I nad tym, czy jeśli ktoś narzeka na swoje życie, to czy
naprawdę jest mu tak źle, czy inni nie mają gorzej...

colinfarel

"Tom Hanks zagrał w nim bardzo źle" Tom Hanks zagrał rewelacyjnie i otrzymał za to Oscara.

ocenił(a) film na 3
Forrest_Gump

Tom Hanks zagrał dobrze. Ale film 100 razy gorszy od książki. Przy książce nieźle się uśmiałem, a do obejrzenia tego filmu podchodziłem 2 razy i za każdym razem usypiałem. Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał to polecam wpierw przeczytać książkę, a później film . Bo wiele straci. I z góry uprzedzam, by mnie nie krytykowali zagorzali fani filmu, którzy książkę widzieli co najwyżej na wystawie w księgarni. 3/10

kopytek1

Ja czytałem obie książki i oglądałem film. Film jest rewelacyjny - książka w porządku. Więc się z Tobą nie zgadzam.

Co do założyciela tematu - żądasz od nas argumentów a sam nie podałeś żadnych. Argument "Tom Hanks zagrał bardzo źle" nie jest argumentem, bo ja w takiej sytuacji napiszę "Tom Hanks zagrał bardzo dobrze", i zadowoli Cię coś takiego? Wg. mnie rola Toma Hanksa jest genialna, jedna z najlepszych jakie widziałem. Film pod każdym względem zasługuje na 10/10 :)

ocenił(a) film na 3
PrzemQ_3

Książka jest o wiele śmieszniejsza. Tu jest dużo rzeczy (lepszych) wyciętych. Jeśli się ma ubogą Wyobraźnie to w każdym wypadku film będzie lepszy. Znam opinie wielu osób z dużą wyobraźnia które czytały i film i książkę i film ich przynudzał jak i mnie. Wszystko zależy od tego jak sobie to wszystko właśnie WYOBRAZIMY.

kopytek1

Ja uważam się za osobę z dużą wyobraźnią, lecz pomimo wszystko film jest wg. mnie lepszy. Zgadzam się że książka jest bardzo śmieszna - sam bardzo się uśmiałem podczas jej czytania. Tak samo czytając 2 część.

użytkownik usunięty
colinfarel

znam dużo o wiele lepszych filmów które zasługują na miejsce 2 w top światowym forrest był dobrym filmem ale nie na miejsce 2 no prosze was

ocenił(a) film na 10
colinfarel

Film jest bardzo dobry!!! i jeśli ktoś nie potrafi docenić tego filmu to nie powinien wypowiadać sie na ten temat! a Tom Hanks zagrałrolę jaką mu przydzielono i moim zdaniem poradzil sobie z nia znakomicie

użytkownik usunięty
mamba_bloki

tak fajnie zagrał uważam go za wspaniałego aktora aleeeee jest wiele innych świetnych filmów i lepszych od foresta i mam prawo się wypowiadać WOLNOŚĆ SŁOWA

Tak, wolność słowa, ale zważ na to że każdy mógłby wymienić po 10 filmów które uważa za lepsze od Forresta, i co w związku z tym? Jak lista miałaby niby wyglądać? Forrest jest tak wysoko bo najwyraźniej wiele osób go docenia, z czego bardzo się cieszę.

użytkownik usunięty
PrzemQ_3

tak każdy ma swój inny gust i to czyni nas różnymi istotami bo gdybyśmy byli tacy sami to by było nudno:)pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
mamba_bloki

"Jesli ktos nie potrafi docenic tego filmu to nie powinien wypowiadac sie na ten temat!"
CO?! Każdy ma prawo sie wypowiadać na jaki chcę temat . I nikt mi osobiście tego nie zabroni. To właśnie przykład typowego "fana" pełną parą .

ocenił(a) film na 10
kopytek1

następny pojeb. "Tom Hanks zagrał bardzo źle" a twoja babcia pewnie otrzymała 8 oscarów? Jak się nie znasz na aktorstwie to się zamknij, bo robisz sobie wstyd. Źle to zagrał Krzynówek na ME 2008

ocenił(a) film na 10
colinfarel

Czy ty jestes hory.Jezeli tak to zmien lekaza, bo wlasnie przez takich jak ty ten portal shodzi na psy.Najnizsza ocena dla tego filmu to moim zdaniem 7 a ty z 1 wyjezdzasz.po..b!!!

ocenił(a) film na 1
T_Y_L_E_R

Dzięki colinfarel,że dzięki Tobie nie jestem sam.Z pewnością jest jeszcze wielu widzów ktorzy uważają ten film za totalny gniot.

ocenił(a) film na 10
disco_man

Dobrze, może uważają to za totalny gniot ale niech WYMIENIĄ chociaż
dlaczego tak uważają.
Trochę więcej niż "Tom Hanks zagrał źle"...

ocenił(a) film na 10
TheHost

Bo takie "intelekty" nawet nei potrafią uzasadnić dlaczego coś jest "gniotem" lub innym "gównem" .... No żal po prostu i tyle :)