Nigdy wcześniej nie słyszałem o tym filmie. Szkoda, bo to całkiem ciekawy film i wizja przyszłości. Całkiem niezłe efekty specjalne. I dobrze że skończył się szczęśliwie, bo końcówka dramatyczna strasznie była.
Każdy się myli, ale masz racje, przybliżyłeś to co miałem napisać, nic dodać....daję 10/10 :)
Z ciekawostek: "Pierwsza część posiada alternatywne zakończenie"
Wie ktoś może jakie?
A jakie widziałeś? Widziałaś? Gdy oglądałem ten film w 1994 (oczywiście nośnikiem był VHS) to po ucieczce z więzienia całkiem nieźle stuningowaną ciężarówką Lambert z żoną i kimś jeszcze jadą sobie w siną dal (choć może bardziej piaskową, bo na pustyni), ściemnienie i napisy. W 2004 nabyłem drogą kupna DVD i niczego nowego się nie spodziewałem, a na końcu dostałem zbuntowaną ciężarówkę, która chciała pomóc przy porodzie - czyli to zakończenie, które chyba wszyscy znamy. Jeśli istnieje jeszcze jakieś inne zakończenie to ja chętnie o nim poczytam, linkiem też nie pogardzę.
Szczerze mówiąc, od lipca średnio pamiętam.
Spojler :D
Jeśli się nie mylę, ciężarówka nie bardzo chciała "pomóc przy porodzie", a raczej przeszkodzić.
Główny bohater z żoną przeżyli, żona urodziła dziecko. Ta trzecia osoba, z którą uciekli zginęła, chyba właśnie przez ciężarówkę.