Całkowicie nierealny film. Świat tu pokazany, jest naiwny i oderwany od rzeczywistości obozów koncentracyjnych. Oczywiście, jak przystało na lewacką Zachodnią Europę i sam Netflix, komuniści w tym filmie, to prawi, szlachetni ludzie. Pozycja do ogłupiania i indoktrynacji młodych umysłów. Nie polecam tego gniota.
Tak był wtedy odbierany komunizm przez wielu młodych. Jako wybawienie od faszyzmu. A Pan przez swoją obsesję nie zrozumiał tego co film miał przekazać. Że bohaterami mogą być ludzie niezależnie od przynależności partyjnej i ideoligii.
Wie Pan co? Odpowiem Pana kategorią myślenia i wypowiedzi, bo tylko w ten sposób jest szansa, aby mnie Pan dobrze zrozumiał. Jeśli ja mam obsesję, to Pan jest zwyczajnie niedouczony. To pańskie wybawienie zwane komunizmem często było zakazaną ideologia, bo wtedy ludzie jeszcze myśleli i dbali o swoją edukację, więc wiedzieli ,że komunizm był równie morderczą ideologią, jak nazizm. Wszak wychodzi z tego samego pnia. Niestety, ponieważ Stalin był po stronie zwycięzców, więc to on pisał historię i komunizm nie został oficjalnie potępiony, jak nazizm. Większość ludzi wiedziała, że komuniści to także prymitywni zbrodniarze tylko o podłożu klasowym, a nie rasowym. Więc bzdur niech Pan nie pisze tylko zacznie się uczyć prawdziwej historii i weźmie odtrutkę na czerwone myślenie.
Walter__Kurtz
Oczywiście, jak przystało na lewacką Zachodnią Europę i sam Netflix, komuniści w tym filmie, to prawi, szlachetni ludzie. Pozycja do ogłupiania i indoktrynacji młodych umysłów. Nie polecam tego gniota.
A kto miał być pokazany w tym filmie?
Hiszpańskie faszystowskie prawiszony popierające gen Franco?
Które jakimś cudem znalazły się w faszystowskim obozie koncentracyjnym tyle że niemieckim?
I one miałyby dokumentować fotograficznie do jakich zbrodni prowadzi faszyzm?!
Człowieku nie ośmieszaj się.