PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=488197}
6,4 37 tys. ocen
6,4 10 1 37064
6,9 58 krytyków
Foxcatcher
powrót do forum filmu Foxcatcher

Chciałabym obejrzeć, ale odstraszają mnie trochę opinie... Historia wydaje się być bardzo ciekawa.

tsst

Niecierpię historii w stylu "od zera do bohatera", ale siedziałam przez 2 h przyszpilona do ekranu. Film, który niesie gra aktorska. Carell przeszedł samego siebie. W żadnym wypadku nie nazwałabym go nudnym. Dla mnie był elektryzujący, ale o gustach się nie dyskutuje.

tsst

Nie ma co kierować się opiniami, trzeba obejrzeć i wyrobić własne zdanie, bo inaczej nic się nie obejrzy, bo każdy film ma dobre i złe oceny. Ludzie strasznie zaniżają oceny np. ktoś nie lubi Tatuma, daje 1 i potem wychodzi ta śmieszna średnia. Film zasługuje na mocne 8.

ocenił(a) film na 8
tsst

W moim odczuciu jest znakomity od początku do samego końca. Średnia ocena na filmwebie jest dla mnie niezrozumiała. Film może być nudny dla kogoś, kto szedł do kina spodziewając się pustej nawalanki typu po prostu walcz czy inne tego rodzaju. Foxcatcher przedstawia przede wszystkim skomplikowane relacje zachodzące między ludźmi, a aktorzy odtwarzający główne role spisali się świetnie (całkowicie zasłużone nominacje do Oscara dla Carella i Ruffalo)

ocenił(a) film na 9
tsst

Wydaje się i jest ciekawa!!!Jest to film psychologiczny, przedstawiajacy emocje z perspektywy kilku różnych osob, ich motywy itd., sport i dazenie do zwyciestwa jest tylko instrumentem do pokazania jak rozne moga byc ludzkie relacje, jak trudne. Film jest wspaniały, te ciche sceny, minimalizm jesli chodzi o efekty i muzyke bardzo tworza klimat i wciagaja widza w opowiadana historie - stad dla niektorych film moze byc nudny, bo nie ma ogromu akcji efektów i spektakularnych zwrotów akcji. Dla mnie film to absolutna rewelacja, aktorstwo na najwyzszym poziomie, przede wszystkim Mark Ruffalo, wiedzialam, ze jest dobry, ale że az tak? Carell - absolutna niespodzienka i otwarcie dróg do innych ról, niż role ciamajd , Tatum - równiez szacunek, chlopak sie swietnie rozwija.

ocenił(a) film na 9
tsst

GENIALNY, przed chwilą skończyłem oglądać. Teraz siedzę i sprawdzam fakty, bo film jest oparty na prawdziwej historii. Od razu zauważyłem niesamowitą wierność w odwzorowaniu samej farmy, wystroju pomieszczeń i cech fizycznych samych bohaterów, szczególnie twarzy. Podobieństwo niesamowite. Świetna robota scenografa. Aż ciężko uwierzyć, że to się wydarzyło na prawdę. Iście filmowa historia.