6,4 37 tys. ocen
6,4 10 1 37116
6,9 47 krytyków
Foxcatcher
powrót do forum filmu Foxcatcher

REVELATIONS

ocenił(a) film na 9

wspaniały film, powolny ale to nie jest jego wadą, ciśnienie narasta w idealnych proporcjach, aż dziw bierze, że jest tak niedoceniony, wzrusza i porusza

ocenił(a) film na 9
raphson

a tak na marginesie, możliwe w ogóle jest zrzucić 6 kilo masy ciała w 90 minut ?

raphson

też mnie to zastanowiło, i czy wtedy była taka bądź podobna sytuacja

raphson

Tak , jest to możliwe.

raphson

Revelations to znaczy "objawienia"... Jak to się ma do treści twojej wypowiedzi? A swoją drogą można zrzucić 6 kg masy w 90 minut, ale nie 6 kg tłuszczu. Idziesz na saunę, nic nie pijesz = odwadniasz się i tyle. Tylko, że w końcu napić się trzeba a wtedy masa wyjściowa wraca.

ocenił(a) film na 9
AlexabezKeksa

dobrze wiem co to oznacza nie musisz mi tego wykładać, czy każdy tytuł według Ciebie musi odzwierciedlać treść bo według mnie niekoniecznie(tymbardziej na różnego rodzaju forach), mało tego , często mamy do czynienia z takimi sytuacjami właśnie w filmach, pozdrawiam

raphson

Po prostu nie rozumiem używania słów angielskich na polskich forach zwłaszcza, jeśli ewidentnie ktoś nie rozumie ich znaczenia i używa ich w nieodpowiedni sposób. Jakie objawienia? Pytam jak to ma się do reszty wypowiedzi bo nie rozumiem; jakbym widziała w tym sens to bym nie pytała. A po polsku nie można było napisać? Mamy taki bogaty język a to jest polskie forum.

ocenił(a) film na 9
AlexabezKeksa

dobrze skończmy ten bezcelowy dialog, nie wiem po co to się tak nakręcać takimi drobiazgami, niech będzie REWELACJA !!!! Happy ? oj przepraszam - szczęśliwa ?

raphson

No i tu jest pies pogrzebany. Miały być REWELACJE a są OBJAWIENIA i jeszcze się wykłócasz, że znasz znaczenie tego słowa :) Mnie to po prostu śmieszy jak ktoś w polskie zdania albo wypowiedzi wtrąca angielskie słówka, których w dodatku nie zna. Nie oglądałam tego filmu bo najpierw chciałam poczytać opinie i trafiła m.in na twoją. Jak przeczytałam tytuł twojego tematu OBJAWIENIA to mnie to zainteresowało, nie powiem, bo myślałam, że dowiem się czegoś o filmie. Nie wiedziałam, czy ty miałeś jakieś objawienie, czy w filmie było coś tak interesującego, czy może coś jeszcze innego. Tymczasem czytam temat, a tu jakieś duperele i nic o objawieniach. Nie chodzi tu o jakieś głupkowate przekomarzanie się ale aż ciśnienie skacze jak ludzie piszą głupoty i wprowadzają ludzi w błąd.

ocenił(a) film na 9
AlexabezKeksa

no to napij się melisy i zrelaksuj się przy pieczeniu keksa ahoj moja objawiona

raphson

Zastosuję się do twoich zaleceń. Tymczasem ja życzę zabrania się za naukę własnego języka zanim zaczniesz okaleczać inny i się tym samym ośmieszać. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
AlexabezKeksa

dziękuję za poradę, już biegnę opatrzyć swój okaleczony język, wracam do czytania biblii
ave sratan