Jak wiadomo wszystko ma swoje pozytywy i negatywy.Z komentarzy wynika że , ten film jest przepełniony wadami i niedociągnięciami.Może ten film posiada zalety więc może o nich napiszecie?Lecz jeśli zalet w tym filmie brak to napiszcie o wadach. Na razie filmu nie oglądałem więc głosu nie udzielę , lecz zachęcam do wypisania zalet(może się coś tam znajdzie ;) )
Pozdrawiam ;)
Zgodnie z tym, co mówi recenzent WP zaletami są:
- Morał o tym, że "największym bohaterstwem jest przyznanie się do błędu".
- Niezłe tempo akcji.
- Przyjemna atmosfera.
- Sympatyczni bohaterowie.
- Barwna warstwa wizualna.
- Ładna muzyka.
A inni jeszcze jako zalety podają humor i dubbing.
Nudy nawet jak dla pięciolatków... niestety. Ty chyba nie widziałeś przynajmniej niezłych animacji.
To 3 to chyba z hojności dałeś, bo gadasz o tym jak o najbardziej znienawidzonej produkcji. Dziwne, że założyciela tematu nie obrażasz, bo on też lubi ten film, o czym napisał poniżej...
To ja Cię czymś obraziłem?
Z hojności powiadasz... Hmmm, jakby nie patrzył to rzeczywiście ocena trochę na wyrost, a to tylko dlatego, że widziałem z córką gorsze animacje. Poza tym, nie mam za co nienawidzić tej ''bajki'' i dziwi mnie trochę, że inni nie potrafią odróżnić shitu od czegoś porządnego, że o akceptacji innej niż ich ocena już nawet nie wspomnę.
Mnie zastanawia za co dać temu całemu ''Fru'' dychę. Ty mnie wyzywasz, bo uznałem ją za kiepską animację. Powalczmy na argumenty, albo dajmy sobie spokój...
Ja oceniłem Hop na 10/10 bo podoba mi się zając, po drugim seansie ocenkę zmieniłem na 9, bo królikokura mi się nie spodobała. To taki przykładzik, może rozjaśni nieco system oceniania niektórych userów FW
Film jest po niektórymi względami przyjemny i nie uważam tego filmu za arcydzieło.Film mi się podoba ale w wersji angielskiej.W niektórych momentach polski dubbing jest jak cios w krocze.Na początku dałem filmowi 8 ale tylko z litości.Teraz daję mu 6 ale wystawiłem 7 bo chcę podnieść mu średnią(o 0,001% ;D) bo uważam że trochę za nisko jest oceniany.
Jeśli chcecie podyskutować jak należy to zapraszam też się dołączę ale po co się tak kłócić.
Film obejrzałem lecz z oceną jeszcze się wstrzymam.Moje zdanie na temat tego filmu jest takie.
Film jest bardzo fajny z wielu stron.Lecz jest jeden aspekt który posiada każdy dobry film, a tu tego niema :( .Filmowi brakuje "tego czegoś" co powoduje że...(może to określenie będzie dobre) wchodzisz w film, a tu tego nie ma.Jak wiadomo film trwa 1.30 min,ale kiedy ogląda się film wydaje się jakby trwał 45 min.Dla niektórych będzie to zaleta, dla innych wada.Więc w połączeniu z brakiem "tego czegoś" film nie jest wcale wciągający.Gdyby było tu "to coś" to film byłby bardzo dobry.Jeśli chodzi o stronę graficzną film jest świetny.Teraz trochę o dubbingu.Na pierwszy rzut oka (bądź ucha ;D ) na zwiastunie słychać że film jest przesycony naciąganym żartem, ale podczas oglądania nie przeszkadza to tak bardzo jakby się wydawało. Krótko mówiąc film jest bardzo fajny, ale nie jest to arcydzieło. Szkoda :)
1.Nie spodziewałem się że, tak się rozwinie ten temat.
2.Czasami tak bywa że, zaczyna się kłótnia , ale nie poprę żadnej osoby bo to będzie nie fer.Jeżeli spotkają się osoby które mają bardzo odmienne zdanie to prawie musi dojść do kłótni.
3.Też uważam że temat powinien dotyczyć filmu :)
Ten ktoś powyżej... żal mi go, na prawdę. Jak można nie dostrzegać różnicy, pomiędzy oceną 6, a 10?
Czy on ma pretensje o to, że tylko jemu się oberwało? Poza tym, chyba nie potrafi dobrze odebrać słów ''przeciwników'' i ich odmiennego zdania. Dosłownie jak dziecko. Ehhhh...
Co do Twojego drugiego punktu. Tak jak piszesz ''prawie'', bo my jakoś się nie zwyzywaliśmy.
Dokładnie.Żeby umieć normalnie rozmawiać na forum trzeba umieć rozmawiać w realnym świecie.
Nie, ja mówię całkowicie poważnie. Spójrz ile już twoich komentarzy pousuwali, a powinni wszystkie! Nie obrażaj najlepszego arcydzieła w historii kina.
No niby ile ich pousuwali? 2, w przeciwieństwie do pozostałym komentarzy to kropla w morzu hehe. Najpierw sprawdź, później się udzielaj.
Poza tym sam początek Twojego powyższego wpisu, świadczy tylko o tym, że założyłeś sobie drugie (przynajmniej drugie) konto.
Ani nikogo nie obrażam, ani tym bardziej niczego, a już z pewnością tej szmiry.
Zalety ?
1. Pomysł - w Polskiej wersji nie było to dość zrozumiałe ale np. ten ptaszek z długimi włosami to typowy nastolatek; ten mały ptak co nie umiał latać - a tu nagle ewolucja; lub to gdy w 3-kę polecieli w niebo, chodziło o "get high" - po Angielsku ma 2 znaczenia: być wysoko lub być "na haju".
2. Te dwie piosenki - "Rozwiń Skrzydła" - Justyna Kuśmierczyk i "Yellow" - 20syl.
No i to chyba tyle.