Fucking Amal

Fucking Åmål
1998
7,1 18 tys. ocen
7,1 10 1 17793
7,1 16 krytyków
Fucking Amal
powrót do forum filmu Fucking Amal

od czasu do czasu miło obejrzeć taką odskocznie od kina amerykańskiego. szczególnie gdy jest to tak dobry film. dla porównania weźmy taką Tajemnice Brokeback Mountain- film ten wzbudził duże zainteresowanie, zdobył duży rozgłos, wielu ludzi po prostu zgorszył. co nie zmienia faktu że to świetny film. a taki Fucking Amal- brak kontrowersyjności, wszystko zostało ukazane w tym filmie w sposób łagodny, niegorszący widza, jego mocną stroną jest sama treść i emocje bohaterów. i tu pozwolę sobie zacytować innego filmwebowicza: ''- przedstawienie miłości między 2 dziewczynami, o której nie można powiedzieć, że jest brudna itp - ten film to miecz wbity w kałdun wszelkiej maści homofobów :) '' a tu link do całej ciekawej wypowiedzi: http://www.filmweb.pl/topic/649176/M%C3%B3j+nowy+numer+1.html
a film dostaje 8/10 chociaż myślałam nad wyższą oceną, ale ta wydaje mi się jednak odpowiednia.

użytkownik usunięty
ewa1292

'Tajemnicy Brokeback Mountain' nie widziałam jeszcze. Ale 'Fucking Amal' bardzo mi się podobał. Według mnie był bardzo delikatny - pokazał wszystko właśnie w sposób łagodny, jako coś normalnego. 7/10

ocenił(a) film na 9

9/10. Jedne z lepszych filmów jakie oglądałąm. Nie jest to kolejny typowy film dla nastolatków, ale poważna, ciekawa historia. I co prawda to prawda. Bardzo życiowa. Wszystkie tematy "tabu" pokazane są w świetny sposób. Zdecydowanie polacam!

użytkownik usunięty
ewa1292

Dokładnie, w tym filmie wydaje się być wszystko bardzo realistycznie pokazane. Bez zbędnego szokowania czy wulgaryzmu. A przede wszystkim bez jakiejś 'hollywoodzkiej otoczki', która trochę przeszkadzał mi w "Tajemnicy Brokeback Mountain".