Fucking Amal

Fucking Åmål
1998
7,1 18 tys. ocen
7,1 10 1 17793
7,1 16 krytyków
Fucking Amal
powrót do forum filmu Fucking Amal

mają problem z tolerancją. Dla mnie film rewelacyjny, ukazujący nawet, że matka która w tolerancyjnym kraju mówiąca, że nie ma nic złego w byciu lesbijką nagle dostaje złości jak okazuje się, że jest nią jej córka. Coś w stylu ludzie homo są spoko byle nie mój syn/córka.

Sam jestem katolikiem i cieszę się że taki film powstał by pokazać, że tolerancja a właściwie jej brak to nie tylko "polsko-katolicki problem" a zdarza się wszędzie.

użytkownik usunięty
rok2009

To Agnes się złości o to, że matka przeczytała jej pamiętnik. Matka się nie złości, tylko martwi. Czy to jest równoznaczne z nietolerowaniem córki? Zaczynamy przeginać w drugą stronę z tą tolerancją, żeby nie zostać uznanym za nietolerancyjnego, najlepiej na czyjeś wyznanie o byciu homoseksualnym zareagować "Łał, to fantastycznie, strasznie się cieszę!" A homoseksualiści jako tacy nie są przecież ani źli, za co trzeba by ich ganić, ani dobrzy, za co należałoby ich chwalić, są po prostu inni, a ta inność często może im przysparzać problemy. Dlatego też matka martwi się o córkę lesbijkę.