Fucking Amal

Fucking Åmål
1998
7,1 18 tys. ocen
7,1 10 1 17793
7,1 16 krytyków
Fucking Amal
powrót do forum filmu Fucking Amal

inny i zaskakujący

ocenił(a) film na 8

z tego filmu tchnie atmosferą. Nie ma tu amerykańskiego kiczu czy wznisołym treści pod tytułem walczmy o prawa lesbijek. Historia opowiedziana w ciekawy sposób, który nie porywa ale wciąga głębiej i głębiej. Naturalna dwóch głównych aktorek jest kolejnym plusem dzięki czumu u mnie film odnotował 8/10

ocenił(a) film na 8
ida

Ja myślę podobnie < ;-) > Podobną też dałem ocenę 8/10. Podobnie jak Ty jestem świeżo po.Podobał mi się ponadto sposób prowadzenia kamery, nieco spokojniej niż Dogma z którą się kojarzy(swoją drogą taki Von Trier pewnie ukatrupiłby na końcu bohaterki Fucking...pozwoliwszy uprzednio brutalnie je zgwałcić:)Ciepłe kino o odrębności.Generalnie na tak.

ocenił(a) film na 7
bies

No właśnie - tytuł jak najbardziej pasuje do von Triera, zaś sam film już niezbyt ;-). Pewna niekonsekwencja, która nie specjalnie mi się spodobała.. Ponadto-do Idiotów temu filmowi (pod względem realizacji) baaaaaardzo daleko, ale i tak nie jest zły-jak koleżanka to ujęła-ciepły i uroczy..

ida

ja też właśnie oglądałam film :) zgadzam się co do opinii.. nie spodziewałam się takiego zakończenia :D film zakończyłam z uśmiechem =] bardzo przyjemny, polecam!