Góra Dantego

Dante's Peak
1997
6,1 29 tys. ocen
6,1 10 1 28902
4,9 8 krytyków
Góra Dantego
powrót do forum filmu Góra Dantego

6,1 !?!?!?!?
6.1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????????????
FILM JEST GENIALNY, BEDAC DZIECKIEM PLAKALEM NA SCENIE Z BABCIA A WY TU 6,1 !?!?

użytkownik usunięty
Filip69x

z babcią pamiętam, można było się rozkleić.mnie wzruszyła scena kiedy zginał ten szef geologów porwany przez pędzący lahar.
a ocena conajmniej 8 powinna być!!!!!!

CONAJMNIEJ 7,1 ALE 8 TEZ BY SIE ZGADZALO!

ocenił(a) film na 4
Filip69x

8? :O niby za co? Oglądam ten film aktualnie i nie wiem, nie wiem czy po prostu wyrosłem z takiej tandety, czy po prostu ten film jest taki cienki. Przecież to jak droga przez mękę, a film sam w sobie tak przewidywalny, że w tej chwili czuję się jak Nostradamus.

ocenił(a) film na 6
Filip69x

Moim zdaniem za dużo wciśniętej akcji i powielany schemat. Nadwrażliwy naukowiec przeczuwa, że stanie się katastrofa, inni naukowcy go stopują, potem okazuje się, że ma racje ale jest już za późno. Do tego śmierć kogoś z poświęcenia (babcia) oraz kogoś bliskiego (szef wulkanologów). Oczywiście ciągłe przeciwności losu i walka o przetrwanie: dzieci bez instynktu samozachowawczego produkujące kłopoty; zagubiony piesek; zarwana droga; zrywane mosty; lawa na drodze; zakwaszona rzeczka zżerająca łódkę i silnik; kolejna erupcja wulkanu; wstrząsy w kopalni; zapadające się kamienie w kopalni; niedziałający nadajnik. Tam gdzie pojawiali się bohaterowie zawsze działo się coś złego. Takie wpychanie na siłę zdarzeń katastroficznych to przesada. Logika postaci też nie stała na wysokim poziomie.

Filip69x

Sorry za ten temat, brat mnie strollowal ale film wedlug mnie bardzo dobry ;D

użytkownik usunięty
Filip69x

Według mnie film był dość dobry.