PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556174}

G.I. Joe: Odwet

G.I. Joe: Retaliation
2013
6,1 41 tys. ocen
6,1 10 1 40564
4,6 25 krytyków
G.I. Joe: Odwet
powrót do forum filmu G.I. Joe: Odwet

Takie pytanie mam, czy to ma jakikolwiek związek z pierwszą częścią? Oglądałem to dość dawno temu, a i to głównie dla efekciarskich scen a nie dla fabuły także nie pamiętam. A teraz oglądając Odwet, to już w ogóle nie kojarzę, żeby to była jakaś niby kontynuacja.

ocenił(a) film na 8
Arnoldo

Obejrzyj więc pierwszą część. Odwet jest bezpośrednią kontynuacją :)

Adamek666

Przecież pisałem, że oglądałem. Czy tam w ogóle były postacie z poprzedniego filmu? No dobra był Snake Eyes (tak się chyba nazywał) i ten biały ninja. No i bad guy z tej puszki z wodą. A poza tym to co? Jakaś kontynuacja wątku z części pierwszej? Nie zauważyłem.

ocenił(a) film na 7
Arnoldo

Są kontynuacje, chociażby prezydent, Destro i Rex.

ocenił(a) film na 9
butterfly86

No siemano ale GI Joe mieli gigantyczną armię - lotniskowiec, łodzie podwodne cała masa ludzi. Mam wierzyć że zostało ich około 50 i to wszystkich wysłano na pojedynczą akcję? Coś tu nie gra. A gdzie bohaterzy z poprzedniej serii po stronie amerykańców. Lotniskowie? Łódź? przecież na koniec jedynki pod wodą samych joe było ze 100 pewnie drugie tyle na lotniskowcu i w pit, Nie kumam tego.

Wonsowaty

A czy na dość tajną misję(tsaaaa..) wysyła się pierdyliard żołnierzy i największy osprzęt jakim dysponują? Nie. Po prostu to był jeden z oddziałów, a reszta Joe była gdzie indziej i została załatwiona off-screenowo.

ocenił(a) film na 10
Wonsowaty

Bo w 2-ce mamy pododdział: w jedynce było "całe" globalne gijoe a tutaj mamy tylko amerykańską elitę

ocenił(a) film na 9
Jack_666_filmaniak

Dobra macie rację ale rozstrzelano ich i przetrwało tylko 3 z oryginalnego GI JOE ciągle o tym mówili. Nie było armii, nie było lotniskowca, nie było nowoczesnego sprzętu i battle suits. Cały film gadali że nie ma już tego oddziału. Na tajną akcję wysyła się kilku żołnierzy ale to był jedyny oddział gi joe nic nie mówiono o reszcie, ciągle gadano ze jednostka jest rozbita więc wytłumaczcie mi to. Zresztą pamiętajcie że pan ninja latał po całym świecie i tylko on mógł uratować jednostkę od zagłady. Gdzie jest ta wasza globalna reszta?

użytkownik usunięty
Arnoldo

Jest też głowny bohater z jedynki - Duke. Kontynuowany jest każdy wątek który kontynuacji wymagał (czyli wątek prezydencki i sprawa zabójstwa mistrza Snake'a). Po prostu kilka postaci się nie pojawiło i tyle.

ocenił(a) film na 9

No ale podobno nikt nie przeżył z całej jednostki Gi Joe więc to byli wszyscy na pustyni. Cały film o tym gadali.

ocenił(a) film na 10
Wonsowaty

Ukryli się po prostu. Kto przeżył? To będzie zależne od aktorów którzy pojawią się w przyszłości, to znaczy: jeżeli pojawi się Dennis Quaid to i będzie znaczyło że General Hawk przeżył, furtka jest otwarta