Początek może tak nie zachwyca jak w pierwszej części , jednak później wszystko się świetnie rozwija i nadal mamy bardzo dobrą akcję,którą się po prostu pochłania. Prawie 2,5h i zleciało szybko bo film wciąga , fabuła bardzo ciekawa , może nie był to tak dobry film jak pierwsza część ,i nie unikniemy w nim błędów, nie mniej nadal ogląda się go bardzo dobrze .
Momentami tylko trzeba się bardziej skupić bo czas od czasu akcja bywa lekko chaotycznie przedstawiona ,ale idzie wszystko wyłapać.
Ode mnie 8/10 gdyż film dostarczył mi bardzo dobrej rozrywki:)
Kto mi odpowie dlaczego w jednym roku wyszły dwa filmy gantz, i od którego zacząć przygodę? to rozumiem jest druga część? czy to inna wersja jak w przypadku ip mana?
Tak są dwie części. Gantz: Perfect Answer to bezpośrednia kontynuacja Gantz :) Zresztą sam byś się domyślił bo na początku jest krótkie streszczenie poprzedniej części :)
I jest jeszcze (bodajże) "Another Gantz", który jest swoistym łącznikiem między Gantz i Gantz: Perfect Answer ;)....
Potwierdzam, film bardzo dobry. Fabuła strasznie wciąga i faktycznie te prawie 2,5 godziny minęły nawet nie wiem kiedy. :) Dobre sceny akcji, momentami film też wzruszał. A zakończenie to już totalnie mnie zaskoczyło. Uważam jednak, że ta druga część była nieco lepsza niż pierwsza. :) Z czystym sumieniem serdecznie polecam ten film.
Film jest słabszy niż poprzednia część. Dodatkowo dość chaotycznie zrealizowany... sceny akcji są, ale nie wgniatają w fotel (poza jedną, kto oglądał, pewnie wie... nie, nie chodzi mi o końcówkę, która kompletnie mi nie odpowiadała). Byłaby nieco wymuszona 8, ale za "pomieszanie z poplątaniem" daję uczciwe 7/10.