PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=92250}

Gdy dinozaury władały światem

When Dinosaurs Ruled the Earth
1970
5,0 328  ocen
5,0 10 1 328
Gdy dinozaury władały światem
powrót do forum filmu Gdy dinozaury władały światem

Wymyśliłem sposób na oglądanie takich bzdurnych filmideł. Wystarczy ustawić prędkość odtwarzania x 4. Film oglądniecie przez 25 minut (jak się komuś spieszy, to może nawet x 8). Przysięgam, że nic nie stracicie - doskonale poznacie ubożuchną fabułę tego filmu i wiele innych rzeczy. No i dinozaury ruszają się jakoś zręczniej... :-). Moja ocena tego filmu 1/10

karakrytyka

jesteś bałwanem

ocenił(a) film na 2
Axel

sposób wydawania opinii o filmie tego, no... jak mu tam?... aha! Axela, warto upowszechnić. Opinia jest krótka, błyszcząca podwórkową, bo podwórkową, ale jednak -yntelygencją, pełna wiedzy merytorycznej, błyskotliwa. Czego więcej można oczekiwać od takiego, no.. zawsze zapomnę... aha! Axela?

karakrytyka

A wystarczyłoby spojrzeć na rok produkcji filmu. Niektórym ciężko zrozumieć, że przed ich narodzinami świat już istniał.

ocenił(a) film na 2
JacekSzulc

Mnie nie jest ciężko to zrozumieć, ale rok produkcji na pewno nie tłumaczy tego gniota. W tym samym roku powstało na pewno sporo o wiele bardziej wartościowych produkcji (nie sprawdzałem, ale nie wierzę, żeby tak nie było). Nie zarzucam temu filmowi tego, że to kino rozrywkowe. Takie też musi i powinno być. Uważam jednak, że film jest po prostu infantylny i zwyczajnie głupi, obliczony na najmniej wymagających widzów.

karakrytyka

Sęk w tym, że w tamtych czasach większość filmów była infantylna. I to dotyczyło nie tylko sf, ale także westernów, melodramatów, komedii. Za pół wieku następne pokolenia też będą się krzywić na widok naszych superprodukcji.

ocenił(a) film na 2
JacekSzulc

Z tym twierdzeniem można się zgodzić, ale tylko w niewielkim stopniu. Jeśli mówimy o przełomie lat 60-tych i 70-tych XX wieku, to w tym okresie powstało mnóstwo wartościowych i ciekawych filmów. Infantylne i głupie było natomiast większość filmów z podgatunku monster movie, ale ta grupa obrazów ma to jakby wpisane z definicji i dotyczy to wszystkich epok kina - w tym także i współczesnych filmów. W każdym razie bardzo niewiele monster movie to filmy, które potrafią mnie przykuć do fotela i wywołać napięcie i prawdziwe zaciekawienie. "Gdy dinozaury władały światem" nawet jednak w takim towarzystwie wyróżnia się - moim zdaniem - głupotą i infantylnością.

ocenił(a) film na 2
JacekSzulc

W roku1970powstał"Nocny kowboj", "Butch CassidySundance Kid" i wiele innych wyśmienitych filmów. W fantastyce przed albo tuż po roku 1970 - "Odyseja kosmiczna", "Lśnienie", "Dziecko Rosemary", "Projekt Forbina", "Mechaniczna pomarańcza" ,Zakazana planeta i wiele, wiele innychświetnychobrazów- co Ty z bzdurki wypisujesz?

jos_fw

Nie napisałem, że wszystkie filmy z lat 70. były infantylne.

ocenił(a) film na 7
karakrytyka

Jeszcze lepiej nie oglądać takich filmideł wcale, jeśli tak bardzo się ich nie cierpi. Nie rozumiem po co tracić choćby kilkanaście minut swojego życia, oglądając filmik w trybie x8 a potem jeszcze wchodzić na forum i chwalić się, że nie zajęło to nam dwóch godzin. Jeśli ja nienawidzę muzyki country to jej nie słucham a nie opracowuje patent słuchania w trybie x8

ocenił(a) film na 2
MichCorleone

A gdzie Ty wyczytałeś w moich wypowiedziach, że ja nienawidzę takich filmów? Nie nienawidzę żadnego gatunku, gdyż filmy dzielą się na dobre i złe. Żaden gatunek filmowy nie jest z definicji dobry czy zły. Kilka przykładów niezłych obrazów z gatunku monster movie też by się znalazło. A oglądanie tego filmu z przyspieszeniem to nie chwalenie się, ale dobra rada dla innych. Akurat w tym filmie sprawdza się w stu procentach.
Szybko Ci ta nienawiść przychodzi, kolego....