PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477713}
1,1 tys.
chce zobaczyć
Gears of War
powrót do forum filmu Gears of War

Witam,
Gra Gears of War ma w sobie bardzo duży potencjał. Jest to jedna z najlepszych gier na Xbox’a 360 w jakie grałem. Mam nadzieje że iż ten potencjał nie zostanie zmarnowany, jak to było w przypadku ”hitu” „Doom” wyreżyserowanego przez naszego rodaka, który niestety nie podołał powierzonemu mu zadaniu. Chciał bym zobaczyć na wielkim ekranie, odział Delta poruszający się po zniszczonych miastach planety Sera, i wykonujących heroiczną misje przedstawioną w grze. Po drodze eliminując hordy locustów.
Lecz są to tylko moje marzenia dotyczące tego filmu, co z niego wyjdzie okaże się po premierze. Lecz mam cichą nadzieje iż ten tytuł nie zostanie ”zbezczeszczony” tak jak Doom i Hitman, które z grą miały tylko wspólny tytuł.

Enix23

Też mam ów grę na konsole X360.Tylko martwi mnie jedna rzecz ... miano wicie nie chodzi mi tu o aktorów tylko o "głosy", "barwę głosu" granych postaci.Przecież nie ma możliwości wyobrażenia sobie Marcusa z z innym głosem (a jego głos jest naprawdę jedyny w swoim rodzaju) ale i tak myślę że fil będzie ok.

jakus_143

No tu faktycznie masz racje... jego glos w grze. idealnie sie nadaje :]

-"I'am ready to kick samo ass...", "It's just a wind" :)

jakus_143

@RASHdaMAN
The Rock hmm możliwe, ale wątpię żeby, zagrał w tym filmie. A jeżeli chodzi o ekranizacje to mam nadzieje że nie spartolą tego tytułu. Oby tylko dobrze przedstawili zniszczony świat planety Sera, i hordy locustów ;p
A co do obsady, nie musi to być jakiś żaden napakowany facet, jeżeli dobrze zrobią zbroję to ona zatuszuję braki w posturze. Np. Batman Begins i Dark Knight.

Enix23

Oby:) Też grałem/gram w GoW na 360-ce i zdecydowanie gra zasługuje na ekranizację, co więcej, wydaje mi się, że tym razem powinno się udać. Gra jest czysta rozwałką i nie oszukujmy się fabuła jest cieniutka i pełni rolę dalece drugoplanową. Wystarczy trzymać się głównej osi scenariusza(detronizacja locustów) a całą resztę odwali Blue box i stacje graficzne ew. charakteryzatorzy i scenografowie. No dobra, trochę za bardzo to uprościłem;) Kluczową kwestią będzie postać Marcusa. Uzasadnione mogą być obawy, iż idąc za wiecznie żywą modą, zwerbują jakiegoś kabana z WWE, czy innej udawanej mordoklepy. Jednak drugiej strony, czy np. taki Dwayne"THE ROCK"Johnson nie pasuje Wam na Fenix'a? Nawet głos ma podobny;)

Enix23

Ciekawe jak będzie wyglądała ekranizacja gry, w której cała rozgrywka polega na strzelaniu, piłowaniu, chowaniu się, uciekaniu itp. Pudzian na Marcusa Fenixa :P. Wystarczy, że nauczy się mówić "NICE", i już XD. Szczerze mówiąc wolałbym zobaczyć ekranizację Assassin's Creeda, a już najbardziej Mass Effecta (cudowna gra, najlepsza w jaką kiedykolwiek grałem w swoim życiu).

Nitrox

Ja sie natomiast strasznie wynudzilem przy "Mass Effect" :). No ale nic dziwnego, kiedy w moich zylach plynie milosc do takich gier jak wlasnie Gears of War, Devil May Cry czy SSX...

Shagohad

mass effect mi sie nie spodobał zbyt logiczne a ja wole gre na która sie mówi akcja cały czas czeba strzelacz :D taki jak właśnie druga z moich ulubionych gierek gears of war czy mój ulubiony lost planet nie wiem czy graliście w gre zrobiona przez capcom z japońskimi filmikami ale jak grasz nie czujesz chodzenia i strzelania japonczykiem ale sie tu na temat czegoś innego nie bede rozpisywać :D nie mogą zniszczyć dobrego imienia gearsów JA CZEKAM NA TEN FILM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ