PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180001}
7,5 4,3 tys. ocen
7,5 10 1 4315
7,0 2 krytyków
Gekijōban Hagane no Renkinjutsushi - Shanbara wo Yuku Mono
powrót do forum filmu Gekijōban Hagane no Renkinjutsushi - Shanbara wo Yuku Mono

Ed i Winry

ocenił(a) film na 8

Czy ktoś może mi napisac jak sie skończy ten film i czy ed kochał winry i czy z nia zostanie.

użytkownik usunięty
3klaudia

Film oglądałam dosyć dawno, ale ogólnie, to pamiętam jak się skończył. Brama została zniszczona, ale Ed i Al przenieśli się do "naszego" świata bez możliwości powrotu. Ed żegnając się z Winry nie wyznał jej miłości.

ocenił(a) film na 8

a szkoda bo ich wątek mnei ciekawił najbardziej.

użytkownik usunięty
Bonus_PL

Wogóle, to spodziewałam się po tym filmie czegoś więcej (tzn. czegoś lepszego). Daję mu 7, ale m.in. za sentyment do rewelacyjnego serialu.

ocenił(a) film na 8

Po przeczytaniu Twojej odpowiedzi czułam się dosyć zawiedziona zakończeniem, ale na szczęście film obejrzałam następnego dnia po zaliczeniu całego serialu i w istocie zakończenie nie jest takie niesympatyczne. Lubię myśleć, że Roy nie zniszczył bramy, a jakoś jej pilnowali, Ed i Al zaś zdołali zniszczyć bombę i zapobiec wojnie, po czym wrócić do domu.

użytkownik usunięty
KotwGlanach

To jeden z powodów, dlatego uważam serial FMA: Brotherhood za lepszy.

3klaudia

Najpierw przeczytajcie mangę , kończy się tym że Al oddaje swoje życie bratu a Ed oddaje swoją bramę by go przywrócić co mu się udaje , Obaj bracia żyją a Ed i Winry mają się ku sobie(Ed nawet wyznał miłość) :) Powstało także anime które odzwierciedla mangę pt: fullmetal alchemist brotherhood Polecam.

adagib95

A duzo w Brotherhood a manga jest roznic? obejrzalam brotherhood, obejrzalam koncowke pierwszej wersji anime i nie podoba mi sie za bardzo zakonczenie

mania19

Brotherhood i manga mają naprawdę mało różnic, kończą się tak samo. Pierwasza wersja jest jakimś nieporozumienem , ktoś stworzył swoją wersje fullmetal'a, niepolecam.

adagib95

O to jak koncza sie tak samo to jestem spokojna. No ja ogladam pierwsza wersje i jakos nie bardzo, po kinowce inczacej pierwsza wersje to szkoda gadac

ocenił(a) film na 7
3klaudia

Ed jest gejem nigdy z nią nie będzie.

ocenił(a) film na 7
melson903

aleś urrrrwaaał :D

ocenił(a) film na 7
3klaudia

dlatego dalej uważam ze brotherhood jest o wiele lepszy :)