PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=180001}
7,5 4,3 tys. ocen
7,5 10 1 4315
7,0 2 krytyków
Gekijōban Hagane no Renkinjutsushi - Shanbara wo Yuku Mono
powrót do forum filmu Gekijōban Hagane no Renkinjutsushi - Shanbara wo Yuku Mono

pełnometrażowa kontynuacja serialu to jakieś jedno wielkie nieporozumienie! lepiej, żeby to w ogóle nie zostało nakręcone! autor, a raczej chyba autorka mangi, również była bardzo niezadowolona z efektu końcowego tego 'dzieła'.

JohnKlonMorfinka

W połowie serii alchemika i tak zdarzenia odbiegały od mangi, co jak dla mnie nie zmienia faktu że seria i dopełnienie poprzez Shambale jest genialne. Piękne anime stworzyli ;)

ocenił(a) film na 7
Sajner

popieram przekrecona wzgledem mangi itak seria dostala film ktory zamyka historie mimo to ze nie usmierca glownych bohaterow lecz pozostawie troszke niedopowiedzen i pewien smutek. Na chwile obecna oryginalne historia (manga) i jej ekranizacja brotherhood wciaz wychodza wiec jesli komus nie pasuje to moze podazac za nia ale jak dla mnie bomba genialna seria ktora ma swietny spin off, zadko sie zdaza zeby podczas ekrnizacji wciaz wychodzacej mangi utrzymac tak wysoki poziom spojnosci jestem bardzo zadowolony i o ile kazdy ma swoje gusta, wiadomo to wystarczy spojrzec pod katem manga vs anime na chociazby "Soul Hunter'a" (Senkaiden Houshin Engi) albo "Claymore'a"...die tragedie poprostu...inaczej postapiono np z genialnym Berserk'iem mianowicie w momencie kiedy historia zatacza kolo urwano anime i akurat w tym przypadku nie wyglada to zle ale mimo wszystko dla kogos kto czyta mange...(ogolnie licze ze ktos sie wezmie za ekranizacje tego tytulu gdyz na chwile obecna jest juz sporo chapterow)

ocenił(a) film na 7
Hefron

Kontynuacja Berserka w tym roku :) a mianowicie sa zapowiedziane 3 filmy Berserk ktore maja byc odwzorowaniem mangi a co z tego wyjdzie zbaczymy :) w kazdym badz razie maja sie konczyc na chwile po Goldem Age.. i nastepne filmy w 2013 pewnie

użytkownik usunięty
JohnKlonMorfinka

Sam pomysł uważam za niezły, ale przyznaję, że po filmie spodziewałam się trochę więcej.

JohnKlonMorfinka

Jaka porażka...odcinkowa seria FMA była świetna, a ten movie mnie załamał! Jak mogło coś takiego powstać?! Mimo, że jestem wielkim fanem pierwszej serii FMA to daję 1/10, bo to była żenada :/

ocenił(a) film na 6
JohnKlonMorfinka

Ja jakoś nie rozumiem tych wszystkich jazd na ten film. Owszem, nie był nie wiadomo jak dobry, ale nie był też zły - idealne dopełnienie serialu, który był niesamowity. Może dlatego film mi się tak spodobał, bo wciąż byłem pod wrażeniem FMA? Cóż, jestem nadal, Brotherhood teraz :)

ocenił(a) film na 6