Geneza planety małp

Rise of the Planet of the Apes
2011
7,0 117 tys. ocen
7,0 10 1 116712
6,7 43 krytyków
Geneza planety małp
powrót do forum filmu Geneza planety małp

5/10

ocenił(a) film na 5

Spodziewałam się czegoś więcej. Słabe efekty i fabuła. nie rozumiem skąd ten film ma taką dobrą średnią...

ocenił(a) film na 8
agaczarna4

Słabe efekty? Pani raczy sobie kpić.

ocenił(a) film na 8
agaczarna4

Pewnie fanka Transformersów albo 2012...

ocenił(a) film na 1
agaczarna4

zgadzam się w pełni, film drażni przewidywalnością, patosem, ckliwością, infantylną fabułą. pamięta ktoś jeszcze dialogi ze starych planet małp opartych na prozie Pierre'a Boulle'a ? to by teraz zostało wycięte - zbyt wywrotowe, zbyt postępowe, zbyt skąplikowane dla współczesnego widza. czy kiedyś publika była inna/bardziej inteligentna, czy filmowcy mieli ambicję edukowania mas? hmm...

ocenił(a) film na 8
mag_roc

Skoro się film nie podoba to załącz sobie wersje małp z XX wieku. A najlepiej zapuść wąsy i poszukaj na strychu stary radziecki odbiornik bo czas się dla ciebie zatrzymał widać 30- 40 lat temu.

ocenił(a) film na 1
rudos1989

Pierre'a Boulle'a lub jego potomni powinni podać twórców tego gniota do sądu o nieadekwatne wykorzystanie tytułu, to tak jakby nakręcić wielkie gówno i nazwać go matrix geneza, fani matrixa p. by dostali, a ja jestem fanem klasyki kina i z moim wiekiem nie ma to nic wspólnego

a tobie dzięki za odpowiedź - publiczność była jednak kiedyś b. inteligentna i wyrafinowana

ocenił(a) film na 8
mag_roc

Oglądałem wszystkie części małp te starsze i nowsze i uważam, że każda coś wnosi do gatunku. Czasy się zmieniają i nie możesz odmawiać młodym pokoleniom tego aby pisały rzeczywistość po swojemu. To samo dotyczy również sposobu kręcenia filmów. To co kręciło widza 30 lat temu nie koniecznie musi podobać się dzisiaj.