rewelacyjny film, spodziewałem się ot kolejnej wysokobudżetowej produkcji, a dostałem naprawdę znakomite kino; świetny scenariusz, kapitalne efekty, genialna postać Cezara, fenomenalnie zagrana przez Serkisa, po prostu zrobił to bezbłędnie; uśmiechnąłem się na myśl, że mógłby dostać nominację do Oscara, ale po obejrzeniu przyznał bym mu ją bez wahania
Moja ocena: 9/10
To samo mnie powaliło w tym filmie, żadne dodatkowe efekty specjalne w tym filmie nie były potrzebne, sam scenariusz świetnie trzyma film, klimat jest powalający. Rewelacyjny film polecam!
Nie zaliczył bym go do serii " The Planet of the Apes " ponieważ nie ma z nią nic wspólnego ( fabularnie, no może poza tytułem i imieniem przywódcy " Ceasar " ) ale jako osobna marka robi wielkie wrażenie, bardzo mi się podobał zarówno co do efektów jak i historii która się mniej więcej klei.
Moja ocena 9/10, polecam
Jest drobne nawiązanie do serii. Chodzi o kosmonautów zaginionych w drodze na marsa . A film świetny. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
ja zawiodłem się na ilości akcji, liczyłem na wiecej, choć może z drugiej strony co takie małpy bez broni mogłyby zrobić, wtedy wygladało by to na bajeczkę, mimo to po trailerze liczyłem na ciut więcej :P
gra Serkinsa nieprawdopodobnie zagrana, facet ma głowę, wcześniej Gollum teraz Cezar. Gratulować!
ogólnie pierwsza część zrobiła mocną i dobrą bazę pod mam nadzieję bardziej wypełnioną akcją drugą, czekam!