Geneza planety małp

Rise of the Planet of the Apes
2011
7,0 117 tys. ocen
7,0 10 1 116712
6,7 43 krytyków
Geneza planety małp
powrót do forum filmu Geneza planety małp

Nie oglądałem jeszcze tego filmu, ani poprzednich części. W związku z tym mam pytanie do tych którzy widzieli wszystkie części. Czy trzeba oglądać poprzednie żeby zrozumieć tą, czy wręcz przeciwnie, nie ma żadnych odniesień i jest to całkiem inny film?

airotis

nie musisz oglądać poprzednich części bo ta stanowi wyjście do kolejnych choć powstała jako ostatnia. W każdym razie stare części mają fajny klimat i warto je obejrzeć po Genezie

airotis

Ja proponuję zobaczyć właśnie tą nastraszą z 1968 roku, bo jest najlepsza . Współczesne już nie mają takiego dobrego klimatu. Możesz zobaczyć też późniejsze. I dopiero po tym możesz porównać je ze współczesnymi. Genezę zostaw na sam koniec.

ocenił(a) film na 9
mario_suze

Geneza nie jest wyjściem do kolejnych. To całkiem osobny film. Nie mniej jednak ze względu na powiązanie tytułowe pierw powinno się sięgnąć po klasyczną Planetę Małp z 68-ego, później kolejne cztery części, serial można ominąć choć też jest ciekawy, potem remake Burtona no i Genezę. W znacznie krótszej wersji dla leniwych to Planet Of The Apes (68) i Geneza właśnie. ;)

mario_suze

Dzięki za szybką odpowiedź.