Słyszę tylko same jęki i skowyty na temat tego filmu, więc zastanawiam się czy ktoś z Was wybierze się na ten film?
Otóż mam ochotę iść do kina po tym weekendzie, np. w poniedziałek i obejrzeć film, który miał niedawno premierę. 5 sierpnia wychodzi także "Kapitan Ameryka", więc on pewnie zgarnie większość publiczności, ale ja film już widziałam i teraz zastanawiam się czy kupić bilety na "Genezę planety małp". Czekam na recenzje na Rotten Tomatoes.
A Wy?
czekam na genezę planety małp od roku więc w piątek z samego rana na małpy a w sobotę na kapitana amerykę
Idę w piątek na Genezę, ale musze przyznać że narazie jestem dość bardzo sceptycznie nastawiony.. :-(
Ciekawe kto z was to wszystko obejrzał ? Prócz Genezy oczywiście :-)
Planeta Małp 1968
W podziemiach Planety Małp 1970
Ucieczka z Planety Małp 1971
Podbój Planety Małp 1972
Bitwa o Planetę Małp 1973
Powrót na Planetę Małp 1981 TV
Upadek obyczajów na planecie małp 1981 TV
Pożegnanie z planetą małp 1981 TV
Planeta małp 2001 (remake filmu z 1968)
Geneza planety małp 2011
Oglądałem wszystkie filmy. Najlepsza jest Planeta Małp z 1968, później W podziemiach Planety Małp 1970. Ucieczka z Planety Małp 1971 i Podbój Planety Małp 1972 to takie dopełnienie serii. Reszta jest niestety słaba.
Najbardziej ubolewam nad Planetą małp 2001 Tima Burtona, wyszła przeciętnie.
A jak wyjdzie teraz, nie oczekuję nic specjalnego.
Pożegnanie z planetą małp i Upadek obyczajów na planecie małp to chyba tylko połączone odcinki serialu, a o Powrocie na planetę małp pierwszy raz słyszę.
ja widziałem wymienione tytuły oprócz genezy i co s tego upadku obyczajów nie bardzo pamiętam, a może nie widziałem, będę musiał poszukać w płytach :)
spodziewam się raczej słabego kina, ale idę z ciekawości, bo podobały mi się zarówno stare części jak i film burtona
To ja mam się czego wstydzić. Ze starych filmów pamiętam, że coś oglądałam, w tym na pewno pierwszą część, ale nie jestem pewna czy nawet całość, bo byłam wtedy dzieckiem. Widziałam "Planetę Małp" Burtona dwa razy albo nawet więcej i chociaż miło mi się go oglądało (proszę, nie krytykujcie mnie za to) to zdecydowanie nie był to film jakoś bardzo udany ani też nie miał klimatu rasowego Sci-Fi.
Mam nadzieję, że nowy film będzie chociaż dobry.
Ja się wybieram, ale chybtya dopiero w tygodniu, bo są tańsze bilety i mniej ludzi:)
A u mnie jeszcze nie ma rezerwacji. Możliwe, że pojawi się dzisiaj, a najpóźniej jutro, ale i tak idę w poniedziałek albo wtorek, więc nie ma pośpiechu.
Obejrzę Genezę Planety Małp i Kapitana Amerykę: Pierwszego Mściciela (wolę ten tytuł) obowiązkowo w ten weekend. Typuję oceny:
Geneza 9/10 i Kapitan 8/10.
Póki co na Rotten Tomatoes 23 pozytywnych recenzji i 4 nieprzychylne, więc może być niezły. Jutro powinno już być znane zdanie większości krytyków, a ja dzisiaj prawdopodobnie rezerwuję bilety.
endrju_p_2 - Nie wiem jaki masz gust, ale nie licz, że Kapitan będzie na 8/10. Jak dla mnie mógł być lepszy i ustąpił poziomem "Thorowi" i "X-Men: Pierwsza Klasa". Choć każdy ma swoje zdanie.
Na Rotten Geneza już dostała certyfikat FRESH, więc jutro zanim dzień się rozkręci lece na seans
Właśnie sprawdziłam. Świetna wiadomość! Mam teraz większą pewność, że nie wyrzucam kasy w błoto. Mój ulubiony krytyk to Peter Travers (choć nie zawsze się z Nim zgadzam), a w swojej recenzji przyznał filmowi 3 na 4 gwiazdki, więc to musi coś znaczyć ;). Przez weekend nie mam okazji obejrzenia filmu, ale zrobię to na pewno w poniedziałek albo we wtorek. Muszę jeszcze uzgodnić to z osobami, z którymi idę.
Świeżo po seansie, polecam ;-) Dzieki Bogu nie wyszedł z tego głupi Blockbuster, a bardzo dobry film :-)
byłem i nie żałuję, dobre efekty i wizja co czeka człowieka jak się nie opanuje nad sobą :)
Dzięki wszystkim za opinie. Ja jutro idę na seans o 17:30, bilecik już mam, więc pozostaje mi tylko obejrzeć i podzielić się wrażeniami ;).
hmm po seansie...jk dla mnie to takie "Prison Break" zrobiony dla Animal Planet..Czubowny mi brakowalo