Geneza planety małp

Rise of the Planet of the Apes
2011
7,0 117 tys. ocen
7,0 10 1 116705
6,7 43 krytyków
Geneza planety małp
powrót do forum filmu Geneza planety małp

Ktoś się wybiera?

ocenił(a) film na 7

Słyszę tylko same jęki i skowyty na temat tego filmu, więc zastanawiam się czy ktoś z Was wybierze się na ten film?
Otóż mam ochotę iść do kina po tym weekendzie, np. w poniedziałek i obejrzeć film, który miał niedawno premierę. 5 sierpnia wychodzi także "Kapitan Ameryka", więc on pewnie zgarnie większość publiczności, ale ja film już widziałam i teraz zastanawiam się czy kupić bilety na "Genezę planety małp". Czekam na recenzje na Rotten Tomatoes.

A Wy?

Agie

Ja idę w sobotę. W piątek na Kapitana.

Agie

Wybieram się w pierwszym wolnym terminie.

użytkownik usunięty
Sam_Worthington

czekam na genezę planety małp od roku więc w piątek z samego rana na małpy a w sobotę na kapitana amerykę

ocenił(a) film na 8

Idę w piątek na Genezę, ale musze przyznać że narazie jestem dość bardzo sceptycznie nastawiony.. :-(

lolop

Małpy są zajefajne. :-)

Agie

Ciekawe kto z was to wszystko obejrzał ? Prócz Genezy oczywiście :-)

Planeta Małp 1968
W podziemiach Planety Małp 1970
Ucieczka z Planety Małp 1971
Podbój Planety Małp 1972
Bitwa o Planetę Małp 1973
Powrót na Planetę Małp 1981 TV
Upadek obyczajów na planecie małp 1981 TV
Pożegnanie z planetą małp 1981 TV
Planeta małp 2001 (remake filmu z 1968)
Geneza planety małp 2011

Sam_Worthington

Oglądałem wszystkie filmy. Najlepsza jest Planeta Małp z 1968, później W podziemiach Planety Małp 1970. Ucieczka z Planety Małp 1971 i Podbój Planety Małp 1972 to takie dopełnienie serii. Reszta jest niestety słaba.
Najbardziej ubolewam nad Planetą małp 2001 Tima Burtona, wyszła przeciętnie.
A jak wyjdzie teraz, nie oczekuję nic specjalnego.

ocenił(a) film na 7
Sam_Worthington

Pożegnanie z planetą małp i Upadek obyczajów na planecie małp to chyba tylko połączone odcinki serialu, a o Powrocie na planetę małp pierwszy raz słyszę.

matimat17

Tak. TV serie są mocno kombinowane.

Sam_Worthington

ja widziałem wymienione tytuły oprócz genezy i co s tego upadku obyczajów nie bardzo pamiętam, a może nie widziałem, będę musiał poszukać w płytach :)

Agie

spodziewam się raczej słabego kina, ale idę z ciekawości, bo podobały mi się zarówno stare części jak i film burtona

ocenił(a) film na 7
Agie

To ja mam się czego wstydzić. Ze starych filmów pamiętam, że coś oglądałam, w tym na pewno pierwszą część, ale nie jestem pewna czy nawet całość, bo byłam wtedy dzieckiem. Widziałam "Planetę Małp" Burtona dwa razy albo nawet więcej i chociaż miło mi się go oglądało (proszę, nie krytykujcie mnie za to) to zdecydowanie nie był to film jakoś bardzo udany ani też nie miał klimatu rasowego Sci-Fi.
Mam nadzieję, że nowy film będzie chociaż dobry.

ocenił(a) film na 7
Agie

Ja się wybieram, ale chybtya dopiero w tygodniu, bo są tańsze bilety i mniej ludzi:)

ocenił(a) film na 6
Agie

Ja umrę jak filmu nie zobaczę już rezerwuję bilety jutro nawet :D

napruto

Ja zdechnę jak małpa, jak nie pójdę.

ocenił(a) film na 7
Sam_Worthington

A u mnie jeszcze nie ma rezerwacji. Możliwe, że pojawi się dzisiaj, a najpóźniej jutro, ale i tak idę w poniedziałek albo wtorek, więc nie ma pośpiechu.

ocenił(a) film na 9
Agie

Na ten film obowiązkowo do kina iść trzeba :)

Agie

Obejrzę Genezę Planety Małp i Kapitana Amerykę: Pierwszego Mściciela (wolę ten tytuł) obowiązkowo w ten weekend. Typuję oceny:
Geneza 9/10 i Kapitan 8/10.

ocenił(a) film na 7
Agie

Póki co na Rotten Tomatoes 23 pozytywnych recenzji i 4 nieprzychylne, więc może być niezły. Jutro powinno już być znane zdanie większości krytyków, a ja dzisiaj prawdopodobnie rezerwuję bilety.
endrju_p_2 - Nie wiem jaki masz gust, ale nie licz, że Kapitan będzie na 8/10. Jak dla mnie mógł być lepszy i ustąpił poziomem "Thorowi" i "X-Men: Pierwsza Klasa". Choć każdy ma swoje zdanie.

ocenił(a) film na 8
Agie

Na Rotten Geneza już dostała certyfikat FRESH, więc jutro zanim dzień się rozkręci lece na seans

ocenił(a) film na 7
lolop

Właśnie sprawdziłam. Świetna wiadomość! Mam teraz większą pewność, że nie wyrzucam kasy w błoto. Mój ulubiony krytyk to Peter Travers (choć nie zawsze się z Nim zgadzam), a w swojej recenzji przyznał filmowi 3 na 4 gwiazdki, więc to musi coś znaczyć ;). Przez weekend nie mam okazji obejrzenia filmu, ale zrobię to na pewno w poniedziałek albo we wtorek. Muszę jeszcze uzgodnić to z osobami, z którymi idę.

ocenił(a) film na 8
Agie

Ja byłam w środę czyli 3

ocenił(a) film na 8
Annodomini

Świeżo po seansie, polecam ;-) Dzieki Bogu nie wyszedł z tego głupi Blockbuster, a bardzo dobry film :-)

Agie

8/10

ocenił(a) film na 8
Agie

byłem i nie żałuję, dobre efekty i wizja co czeka człowieka jak się nie opanuje nad sobą :)

ocenił(a) film na 7
Agie

Dzięki wszystkim za opinie. Ja jutro idę na seans o 17:30, bilecik już mam, więc pozostaje mi tylko obejrzeć i podzielić się wrażeniami ;).

ocenił(a) film na 2
Agie

hmm po seansie...jk dla mnie to takie "Prison Break" zrobiony dla Animal Planet..Czubowny mi brakowalo

ocenił(a) film na 7
Agie

Obejrzałam i mi się podobał. Koniec. Kropka.