o wiele bardzie wole planete małp z markiem wahlbergiem a za to 6/10
Eeee, tam.... Po co sie tak denerwować od razu? Nie zrozumiał o co w filmie chodzi, albo po prostu nie przypadł mu do gustu i już. Mnie osobiście podobały się wszystkie części, bez wyjątku. 9/10
Film genialny daje mu 10/10 fajny był od początku do końca :) polecam obejrzeć go jak ktoś nie oglądał.
Mam pytanko będzie kolejna część czy to już koniec?
Nie taki znowu genialny wszystko mi się podobało aż do czasu tego buntu potem jakoś to się nie kleiło po pierwsze po buncie małp skąd ich się wzięło tak dużo jak by uzbierały się to może była by ich setka z całego miasta po drugie tylko te szympansy z laboratorium i azylu były mądre to jak nagle ta całą reszta z zoo i innych miejsc stałą się inteligentna... no i po trzecie ten atak na most nawet jak te małpy pokonały tych ludzi na moście to zaraz tam by się zebrała całą gwardia narodowa w stanach mają taki szybki system reagowania na takie rzeczy, że nawet nie zdążycie pomyśleć i już jest posprzątane tym bardziej, że po tej akcji z policją jeszcze kilka minut małpy siedziały na tym moście. I jeszcze jeden fakt ale to już poza fabułą akcja filmu rzekomo działa się w Sanfrancisko a tu psikus bo wszystko nagrywali w Vancouver to takie moje osobiste spostrzeżenie ;)
5/10 jak dla mnie bardziej do gustu przypadły mi starsze małpki ;)
To na tyle :)
,,po pierwsze po buncie małp skąd ich się wzięło tak dużo''
Podejrzewam, że Cezar miał ukryte laboratorium gdzie się klonował.
,,nawet jak te małpy pokonały tych ludzi na moście to zaraz tam by się zebrała całą gwardia narodowa w stanach mają taki szybki system reagowania na takie rzeczy, że nawet nie zdążycie pomyśleć i już jest posprzątane tym bardziej, że po tej akcji z policją jeszcze kilka minut małpy siedziały na tym moście"
Cezar powiadomił inne małpy z całego świata telepatycznie, aby wszczynały bunt, więc gwardia miała ręce pełne roboty gdzie indziej.
Eh haters, wy zawsze szuacie dziury w całym...
Nie jestem haterem lubię te klimaty a to jest najgorsze jak spodoba ci się coś kiedyś a po parudziesięciu latach zrobią słaby remake to to już jest przykre niestety :( to samo mógłbym powiedzieć o serii Aliens's i predator pierwsze filmy serii zrobiły na mnie wielkie wrażenie a np. seria AVP to jedna po drugim jeszcze większa tragedia i tyle.
Nie chcę tu robić żadnych złośliwości tylko patrzę widzę i komentuje co się dzieje a, że lubię jakąś serie to jeszcze bardziej doglądam się wszystkich szczegółów....
Odpowiem Ci :) Ten film to Prolog- mniemam ,że przeczytałeś jakikolwiek...
Słowo I. "skąd ich się wzięło tak dużo jak by uzbierały się.... " - W filmie jest taka scena gdy "Prowokator" wychodzi na wolność SAM- hm ciekawe w jakim celu? Czyżby tylko w odwiedziny na stare śmieci ?
Słowo II. "te szympansy z laboratorium i azylu były mądre to jak nagle ta całą reszta z zoo..." - nie wiem po jakich filmowych epizodach to wnioskujesz... były głupie, proszę zwróć uwagę jak się zachowywały w "azylu" zaraz po przybyciu do niego "Dowodzącego". Nawet w "starych małpach" był podział na małpią szlachtę i całą resztę, było to wyjaśniane dlaczego taka hierarchia. Małpy tak jak Ludzie - jedni tworzą rozporządzenia itd. a drudzy je wprowadzają w życie itd.
Słowo III. "most nawet jak te małpy pokonały tych ludzi na moście to zaraz tam by się zebrała całą gwardia narodowa w stanach mają taki szybki system reagowania na takie rzeczy, że nawet nie zdążycie pomyśleć i już jest posprzątane tym bardziej, że po tej akcji z policją jeszcze kilka minut małpy siedziały na tym moście. I jeszcze jeden fakt ale to już poza fabułą akcja filmu rzekomo działa się w ..." - tak , tak wszyscy widzieliśmy jak zadziałał w "terrorystycznym wrześniu", ale i tu odpowiem to jest prolog sagi i nie jest to wyjaśnione w filmie! Zobaczymy "drugą młodą małpę to się dowiemy" :).
ps. to jest jeden z najlepszych filmów jakie widziałem w ogóle, a w roku 11 chyba najlepszy. Totalnie mnie zaskoczył pozytywnie, dlaczego -to już wyjaśniałem we wcześniejszych postach nt.