przylatują superinteligentni kosmici z super technologiami, laserami, polami siłowym (wojna światów, dzień niepodległości) i ludzie kopią im tyłek. ale wystarczy kilka szympansów + goryl albo kilka zombi bez mózgów poruszających się 2km na godzinę by zniszczyć cywilizację w parę dni.
AHa, czyli wszystkie filmy powinny być prostolinijne? czyli jeżeli przylatują kosmici to zawsze musimy ponosić porażkę ? ciekawy punkt widzenia.
Siemasz Goliat, jestem Dawid.
A co do filmu, to nie bezpośrednio małpy zniszczą naszą cywilizacje, tylko wirus. Małpy staną się gatunkiem Homo Sapiens, a Ci ludzie którzy przeżyją zatracą umiejętność mowy. Czyli jakby zamienimy się miejscami :]
może nie "prostolinijne" ale w miarę z sensem. z marginesem że to sf. "czyli jeżeli przylatują kosmici to zawsze musimy ponosić porażkę ?" - tak - niestety tak twierdzą naukowcy - skoro ktoś będzie posiadał technologię podróży międzygwiezdnych to wytępi nas 1 dnia. oczywiście film to nie lekcja fizyki, ale zabawa, ale chodzi mi o to, że istnieje pewien schemat, który nie ma nic wspólnego z logiką. od czasu do czasu przydałoby się, żeby lepsi pod każdym względem wygrali. nie wydaje Ci się, że to byłby ciekawy film - np. o eksterminacji ludzi przez obcych, bez happy endu? i jeszcze jeden argument - pewnie oglądałeś "black hawk down" - na fatach amerykanie stracili 19 ludzi zabijając ponad 1000 milicjantów. a przecież nie działali na pełną skalę - z powodu działań w mieście nie wezwali bombardowania za pomocą b52 czy tomahowków. to pokazuje siłę technologi, taktyki i wyszkolenia. obcy z lepszą technologią nie mieliby skrupułów przed śmiercią cywilów, czyli bilans byłby trochę brutalniejszy.
ps. 10? serio? przejrzałem Twoje oceny (pobieżnie) 1920 mi się też nie podobał ale 1 t porównaniu za 10 za geneze czy 'oszukać przeznaczenie" to chyba przesada. no ale o gustach się nie dyskutuje.
pozdrowienia.
Skąd wiesz, że jeden statek kosmiczny mógłby zniszczyć całą naszą cywilizację? Ludzkość poszła bardzo mocno do przodu i nasza obrona to już nie tylko konie i strzały... Zresztą widzę, że naprawdę wierzysz w potężne obce cywilizacje i masę nieodkrytych planet?
Oszukać Przeznaczenie 5 było boskie :D F u c k k yeaaa:D:D byłem w kinie, najlepszy z serii
Co do ocen, to często oceniam wyżej, widząc za niską wg mnie sumę ocen :]
pozdro
Co do 1920, kolejny raz się zawiodłem. Hucznie zapowiadany jako super produkcja, po raz kolejny obnażył poziom polskiej kinematografii. Żal serce ściska, że nikt nie wyłoży odpowiednich pieniążków i nie zrobi na prawdę porządnego filmu. Takiego Gladiatora oglądam przy byle okazji, a tego czegoś nie mam zamiaru! Pierwszy raz powiem, że żałuje wydanej kasy na film. w USA to ten film wyszedłby max na VHS :]] żart