byłem,zobaczyłem i stwierdzam że wporządku. Przed filmem miałem przed oczami ten tandetny film z dawnych lat planeta małp , więc film mnie miło zaskoczył.
Od początku do końca byłem zaciekawiony filmem.
Nie będę się rozpisywał co jest nie tak czy wporządku bo to każdego indywidualna sprawa.
pozdro
W necie oglądałeś xD No bo myślałem, że powinny być jakieś konkursy na przedpremierowych. Kiedyś na jakimś filmie były.
naprawdę nie wiem co mam napisać. na początku trochę gryzły w oczy zrobione małpy ale później się przyzwyczaiłem i doszedłem do wniosku że niby jak miałyby inaczej wyglądać;) i fabuła sama też ciekawa.
tak jak mówię nigdy nie byłem zwolennikiem tego typu filmów ale ten mi się podobał.
Film nie sadze ze bedzie jakis nadzwyczajnie dobry!.Lepiej nie oczekiwac niczego konkretnego.Nie sadze zeby ten film byl tak dobry jak czesc 1 !!Mysle ze bedzie raczej wszystko naciagane i fabula raczej nie bedzie trzymac w napieciu.
film jest prequelem ale raczej luźno powiązany fabularnie ze starymi częściami, tutaj nie atomówki spowodują rozwój i zdobycie władzy małp, a raczej to co widać na trailerze :)
jeśli chodzi o sceny batalistyczne to nie przesadzili z nimi, sam się zdziwiłem ponieważ liczyłem na większą rozpierduchę ;)
ale muszę mimo wszystko przyznać, że były dosyć stonowane.
Też byłem wczoraj na przedpremierowym, mam podobne wrażenia ( u mnie 6/10 - "niezły") małpy początkowo też mnie raziły (zwłaszcza póki były 'zwykłe" - jeśli widziało sie prawdziwego szympansa na żywo czy nawet na filmie, to jest jakieś wrażenie sztuczności, coś jak komputerowo wygenerowany człowiek potem już to nie przeszkadza), fabuła dość ciekawa, choć dość przewidywalna (tym bardziej że to prequel więc od razu wiadomo jak się mnie więcej skończy), zalety - nie jest w 3D ;), nie jest to typowe "łubudubu" -raczej nie pokroju Transformers (nie potrwierdzę, bo nie widziałem i nie chcę zobaczyć) -ale film dość długo sie rozkręca (sceny z reklamy TV to właściwie najmocniejsze które się pojawiają dopiero w drugiej połowie, warto zobaczyć dłuższy zwiastun choćby na filmwebie, który oddaje dość dobrze, może aż za bardzo, jak skonstruowany jest film), wątki typowe dla tego rodzaju gatunku (chory ojciec, wątek osamotnienia przemiana itd nie chcę zdradzać szczegółów). Jakiejś większej głębi sie nie dopatrzyłem (choć autorzy zapewne próbowali ;)). Oczywiscie jak zwykle w tego typu filmie sporo nieścisłości, niekonsekwencji i naciąganych czy ewidentnie naiwnych pomysłów. Przez co kilka niezamierzonych chyba przez autorów "gagów", gdzie widownia sie śmieje zamiast np. przestraszyć. Sceny z założenia smutne i wzruszające jakoś do mnie nie przemówiły. Natomiast sceny akcji i przemocy dość mocno złagodzone (chyba pod kątem młodego widza i większej dzieki temu widowni). Generalnie jednak nastawiłem się że film będzie słabszy, a całkiem przyjemnie się oglądało, nie nudziłem się a nawet wciągnąłem, można zaryzykować stwierzenie, żechociaż wiemy co będzie dalej to mimo wszystko trzyma w napięciu.Zakończenie trochę rozczarowuje. W sumie: taka typowa średnia półka, obejrzeć i zapomnieć. Zależy też czego się spodziewamy, jak nie nastawiamy się na jakieś arcydzieło to jest naprawdę OK, taka wakacyjna rozrywka, choć podejrzewam że w recencjach krytyków nie wypadnie najlepiej (ale dziś mnie już nic nie zaskoczy..)
maciek dales ocene 6\10 wiec film jest nie wypalem !.Sugerujac po twojej recenzji to jest to jeden z najgorszych filmow tego roku hmmm.Albo ten film totalnie nie byl dla ciebie , albo poprostu zeczywiscie jest tak kiepski jak go oceniles !.6\10 to dla mnie naprawde slaby film.
Powiem tak ze to co czytam recenzje to wydaje mi sie ze to jeden z najlepszych filmow tego roku i najwieksza nie spodzianka a tym czasem po twojej recenzji Maciek wywnioskowalem ze film jest duzym sredniakiem i wogole ci sie prawie nie spodobal.Hmm
Musze jednak sam sie jutro do kina wybrac i zweryfikowac to.Dzisiaj to juz lepiej nikomu nie ufac ;].
@ lavrenzo- 6/10 to znaczy zgodnie z opisem "niezły", wahałem się nad daniem 7 czyli dobry. Zatem dlaczego 6 ma oznaczać najgorszy? 5 to jeszcze jest taki film do obejrzenia. I trochę nie rozumiem podejścia - podobał się to 10, a nie podobał to 5, a po co są te niższe? Staram się uczciwie oceniać, dużo filmów w życiu widzialem, i musi zostać miejsce na te, które mają 7, 8, nie wspomnę o 9 czy 10. Jak miałbym ocenić "Lot nad kukułczym gniazdem" jakby taki film jak ten dostał 8? U mnie 8 czy 9 dostają filmy które wyjątkowo mi się podobały, a 10 filmy albo wybitne albo takie, które tak mi się podobały, że oglądałem je wiele razy. I tyuch ocen naprawdę u mnie jest sporo. A tu przecież nawet napisałem że mi się film podobał, i co mi sie podobało, a co nie. Po prostu nie wzruszyłem się wystarczająco i dostrzegłem pewne niekonsekwencje, przez co traciło wszystko na wiarygodności, a z drugiej pełna przewidywalność co będzie dalej. Na pewno nie jest to najgorszy film roku, po prostu ja tych gorszych staram sie wcale nie oglądać. Na takie filmy jak Transformers czy różne komedie romantyczne i inne szmiry w ogóle nie chodzę, bo pewnie 1 czy 3 byłyby częściej..;p rzeczywiście raczej mam trochę inny gust (lubię np Allena czy Almodovara, a dla odmiany także Scorsese czy de Palmę i Tarantino) ale i z tego gatunku wiele filmów mi się bardziej podobało.Recenzje i zachwyty mnie trochę zaskoczyły chociaż ta tutaj na filmwebie mniej więcej oddaje moje odczucia. Mam nadzieję że już byłeś i wyrobiłeś sobie własne zdanie. Pozdrawiam. M.Sz