Sciągnolem ale żałuję sugerowałem sie niektorymi komentami ale teraz widzę że ludzie którzy nazywaja ten film genialnym wogole nie maja pojecia co piszą .Co to ma być, zero akcji zero emocji a zakończenie to już wogóle brak słów jedynie wielki wielki zawód.W połwie juz usypiałem i tylko nie wiem jakim cudem zmusiłem sie do dotrwania do końca chyba miałem nadzieję że jakoś sie rozkreci i wogóle a tam dalej jeszcze gozej.
Nie wiem zupełnie co rezyser tego filmu chciał pokazać to ma być samuraj... O nawet nie umiał sie dobrze mieczem posługiwać a tak wogóle to w całym filmie była moze z jedna scena z mieczem i to w dodatku jakis lipny niby trening. Ten film to totalna porażka jeden z najgorszych filmów jakie widziałem.Ale jesli ktoś ma super nerwy i cierpliwoś moze sobie zafundowac seans.
Bo to samuraj-samouk był, a akcja i emocje nie maja w tym filmie zadnego znaczenia, jak chcesz akcji i to se Rambo zciagnij. Wogole jak widzialem to wiekszosc negatywnych komentarzy tutaj wynika z tego ze ludzie nie wiedza co wlasnie obejrzeli. To jet film autorski i nie mozna wnikac czy umial sie poslugiwac mieczem czy nie? czy rezyserowi udalo sie zastosowac kodeks bushido w getcie czy nie? Mozna tylko stwierdzic czy zgadzasz sie z jego wizja "honorowego mordercy" czy nie? Mnie tam film sie podobał tylko nie czaje o czym gadal ten francuz... :/
Mi się wydaje, że ten film ma głębsze dno i nie poznajesz go bynajmniej podczas oglądania samego filmu.
Hagakure i wstawki, które towarzyszą fabule dają do myślenia.
Sam zaczełem czytać, znalazłem w Necie, ponieważ książki brak w Polsce ...
Przyznam, zakończenie trochę głupie ...
ksiazki hagakure w polsce sa...sam taka posiadam i od czasu do czasu ja poczytuje
coza prymitwy z tego lukasza 1501 cos tam, nic nie zrozumiales z filmu,musisz miec strasznie niski iloraz inteligencji, sloik musztardy by zrozumial i docenil istote tego arcydziela, w koncu to Jima Jarmusha film ,apecyficzny klimat,genialny nastroj,muzyka powalajaca, ale z twego opisu osoby wynika zer jestes strasznie tempy niczym kosiarka po wyryciu kilkuset trawnikow, i jeszcze to zdjecie ktore wsatwil;s hahahahha, nieno bakowo pedal z ciebie jest, a wypowierdz o motorakach i tym innym shicie potwierdzaja twoja ubogą osobowosc, koles co ty to wogole robisz, nie zabieraj sie za krytyke filmow jak nie masz o tym zielonego pojecia, a juz napewno nie krytykuj filmow jima jarmusha, geniusza filmu, idz do swoich chlopcow i potarmoscie malpiatego hahahha
spoko stary widziałem że dałeś dychę na american pie i eurotrip.więc rozumiem że ten film ci się nie podobał.po prostu nie dla ciebie został nakręcony.jak dla mnie film jest mega kotem pod każdym względem
Cuż nic dodac nic ująć...Film widziałem juz dość dawno wiec wiele sie z niego zatarło w pamięci zostały jedynie emocje bardzo pozytywne! I o emocje w tym filmie chodzi nie o ilość trupów i to może sie tobie nie podobało zresztą nie mi to oceniać. Acha...sprawdz w słowniku:
honor
lojalność
kodeks Bushido
wasal
oddanie
może pomoże zrozumieć motywy bohatera...
analfabetom filmowym - dodam skromnie od siebie...
film wyjątkowy, rewelalacyjny i klimatyczny, muzyka kiesiel w majtkach
pozycja obowiązkowa
Synku idź posłuchać Ich Troje a filmach Jima Jarmuscha się nie wypowiadaj bo jesteś na nie za mało mądry.
Polecam ten film,genialny Forest Whitaker.
To dobrze, że "ściongłeś" film. To, że Ci się nie podobał, nie jest powodem do krytyki i wręcz wyśmiewania się z filmu. Pomyśl lepiej, dlaczego taki film bez akcji i emocji dostał "Filmweb Poleca"? Tyle w tym temacie, aż mi szkoda słów.