Jestem pod wrażeniem,przyznać muszę...;-)Ech,ten jarmusch jest wszechmogący prawie,sprawia ,że pałamy sympatią do faceta,który mordercą jest...;-)
Film traktuję bardziej jak przypowieść o etyce,wierności ideałom,decycjach, okraszoną bardzo dobrze dobrana muzyką,zdjęciami,aktorami...
Naporawdę dobry,nieprzeciętny..Film,do którego z pewnościa jeszcze wrócę. A swoją drogą (nie samuraja;-))...głowny aktor zadnej nagrody nie dostał?..Niezły był.Pzdr
a jak tu się dziwic? film został przyćmiony "Matrix'em" :-( bo powstał w tym samym roku
Film świetny, ale musze przyznać, że w niektórych momentachrobi sie trochę nudnawy, np. scena na początku filmu, w której ghost jedzie samochodem i słucha muzyki. Na mnie największe wrażenie zrobiła scena rozróby w tej leśnej willi gangsterów.
Film jest naprawde genialny. Radze sie nie dziwic brakiem nagrod. gdyz "Ghost Dog" nalezy do produkcji, ktorym wyroznienia nie sa potrzebne. Ludzie, ktorzy lubia dobre kino i tak docenia ten film. A co do poczatkowej sceny- niektorym, faktycznie mogla sie wydawac nudna, ale dla mnie bylo to wprowadzenie do filmu i probka jego klimatu, zwlaszcza, ze podlozna muzyka byla swietna.
Jest to jeden z moich ulubionych filmów. Klimat naprawde poraza. A czy scena w samochodzie jest nudna ?? To zalezy jak sie na nia spojrzy. Ja zgadzam sie z osoba dwa komentarze wyzej "wprowadzenie do filmu i probka jego klimatu".
Jesli chodzi o muzyke, to RZA zrobil to tak jak powinien, pasuje ona idealnie do filmu i razem z trescia filmu tworzy genialny klimat.
Gra aktorów równiez nie budzi zastrzezen Forest Whitaker zagral bardzo dobra role, podobnie jak jego kolega z Francji.
Film jest polaczeniem dramatu, komedii i filmu gangsterskiego co jest spotykane dosyc rzadko i trzeba przyznac ze Jarmush wykazal sie duza odwaga laczac te gatunki. Uwazam jednak ze wyszlo mu to genialnie.
Daje 9/10
Jimmy_007. NUDNAWy ?? Według mnie właśnie ta scena jest najlepsza w tym filmie i najbardziej zapadła w mej pamięci. m. in Takie sceny tworzą klimat tego filmu...
Ghost jadący przez murzyńskie getta, i słuchający dzwieków Wu Tang Clanu (cudo !!), rozglada sie po ulicy gdzie toczy się nocne zycie...
Obejrzyj sobie to w nocy przy dobrym nagłośnieniu, moze tesh to poczujesz.. pozdro
Prosze jaka mamy sile perswazji:D. Wprawdzilismy bladzacego kinomana na wlasciwa sciezke:D
Wtedy odniosłem takie wrażenie, bo ogladałem na kompie w słabej jakości dźwięku i obrazu, a ostatnio puściłem to sobie w kinie domowym na DVD :D
No, tak. Punkt widzenia w tym przypadku moze zalezec od nosnika;D. Moze to nie na temat, ale nienawidze ogladac filmow na kompie i chyba nie przemeczylbym zadnej produkcji;D
"Film jest polaczeniem dramatu, komedii i filmu gangsterskiego"
owszem, ale zapomniales o filmie samurajskim ;)
Ghost Dog to mój ulubiony film Jarmuscha, a Jarmusch to jeden z ulubionych moich reżyserów.
i ogólnie rzecz biorac, Ghost Dog to jeden z najlepszych filmów jakie w życiu widziałem, uwielbiam, kocham!