PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=834}

Ghost Dog: Droga samuraja

Ghost Dog: The Way of the Samurai
1999
7,3 41 tys. ocen
7,3 10 1 41472
7,4 30 krytyków
Ghost Dog: Droga samuraja
powrót do forum filmu Ghost Dog: Droga samuraja

Jestem pod wrażeniem,przyznać muszę...;-)Ech,ten jarmusch jest wszechmogący prawie,sprawia ,że pałamy sympatią do faceta,który mordercą jest...;-)
Film traktuję bardziej jak przypowieść o etyce,wierności ideałom,decycjach, okraszoną bardzo dobrze dobrana muzyką,zdjęciami,aktorami...
Naporawdę dobry,nieprzeciętny..Film,do którego z pewnościa jeszcze wrócę. A swoją drogą (nie samuraja;-))...głowny aktor zadnej nagrody nie dostał?..Niezły był.Pzdr

ocenił(a) film na 10
Iguhaaa

a jak tu się dziwic? film został przyćmiony "Matrix'em" :-( bo powstał w tym samym roku

użytkownik usunięty
Boskigrom

Film świetny, ale musze przyznać, że w niektórych momentachrobi sie trochę nudnawy, np. scena na początku filmu, w której ghost jedzie samochodem i słucha muzyki. Na mnie największe wrażenie zrobiła scena rozróby w tej leśnej willi gangsterów.

ocenił(a) film na 10

Film jest naprawde genialny. Radze sie nie dziwic brakiem nagrod. gdyz "Ghost Dog" nalezy do produkcji, ktorym wyroznienia nie sa potrzebne. Ludzie, ktorzy lubia dobre kino i tak docenia ten film. A co do poczatkowej sceny- niektorym, faktycznie mogla sie wydawac nudna, ale dla mnie bylo to wprowadzenie do filmu i probka jego klimatu, zwlaszcza, ze podlozna muzyka byla swietna.

zedisdeadbaby

Zgadzam się z przedmócą - Mam identyczne odczucia.

ocenił(a) film na 9
zedisdeadbaby

Jest to jeden z moich ulubionych filmów. Klimat naprawde poraza. A czy scena w samochodzie jest nudna ?? To zalezy jak sie na nia spojrzy. Ja zgadzam sie z osoba dwa komentarze wyzej "wprowadzenie do filmu i probka jego klimatu".
Jesli chodzi o muzyke, to RZA zrobil to tak jak powinien, pasuje ona idealnie do filmu i razem z trescia filmu tworzy genialny klimat.
Gra aktorów równiez nie budzi zastrzezen Forest Whitaker zagral bardzo dobra role, podobnie jak jego kolega z Francji.
Film jest polaczeniem dramatu, komedii i filmu gangsterskiego co jest spotykane dosyc rzadko i trzeba przyznac ze Jarmush wykazal sie duza odwaga laczac te gatunki. Uwazam jednak ze wyszlo mu to genialnie.
Daje 9/10

użytkownik usunięty
Iguhaaa

Jimmy_007. NUDNAWy ?? Według mnie właśnie ta scena jest najlepsza w tym filmie i najbardziej zapadła w mej pamięci. m. in Takie sceny tworzą klimat tego filmu...
Ghost jadący przez murzyńskie getta, i słuchający dzwieków Wu Tang Clanu (cudo !!), rozglada sie po ulicy gdzie toczy się nocne zycie...
Obejrzyj sobie to w nocy przy dobrym nagłośnieniu, moze tesh to poczujesz.. pozdro

użytkownik usunięty

Hehe, rzeczywiście coś w tym jest, obejrzałem i poczułem :D

ocenił(a) film na 10

Prosze jaka mamy sile perswazji:D. Wprawdzilismy bladzacego kinomana na wlasciwa sciezke:D

użytkownik usunięty
zedisdeadbaby

Wtedy odniosłem takie wrażenie, bo ogladałem na kompie w słabej jakości dźwięku i obrazu, a ostatnio puściłem to sobie w kinie domowym na DVD :D

ocenił(a) film na 10

No, tak. Punkt widzenia w tym przypadku moze zalezec od nosnika;D. Moze to nie na temat, ale nienawidze ogladac filmow na kompie i chyba nie przemeczylbym zadnej produkcji;D

ocenił(a) film na 10

to nie byl wu tang clan - tylko killah priest - w tym samochodzie ;)

ocenił(a) film na 8
exe

"Film jest polaczeniem dramatu, komedii i filmu gangsterskiego"
owszem, ale zapomniales o filmie samurajskim ;)
Ghost Dog to mój ulubiony film Jarmuscha, a Jarmusch to jeden z ulubionych moich reżyserów.
i ogólnie rzecz biorac, Ghost Dog to jeden z najlepszych filmów jakie w życiu widziałem, uwielbiam, kocham!

ocenił(a) film na 9
Marcineusz_Zet

obejrzałam wczoraj w nocy, podpisuję się pod tym co napisaleś, genialny film!