PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459266}

Ghost Rider 2

Ghost Rider: Spirit of Vengeance
2011
5,3 56 tys. ocen
5,3 10 1 55542
4,1 21 krytyków
Ghost Rider 2
powrót do forum filmu Ghost Rider 2

Druga część Ghost Ridera jest jeszcze gorsza od jedynki. Denna fabuła i słaby, kiczowaty scenariusz, sprawiają, że film jest naprawdę słaby.. Do tego dochodzi brak klimatu, jedyne co obraz ratuje to niezła muzyka, średnia obsada, nie najgorsze efekty i kilka zabawnych scen z Riderem. Jedynka była całkowicie przeciętna 5/10, natomiast tą część oceniam na 4/10

ocenił(a) film na 4
ukaniulz

Popieram. Ja osobiście traktuję, że druga część tego filmu nigdy nie powstała. Bo to co wydali to istna kpina a nie filmowa adaptacja komiksu.

ocenił(a) film na 4
Valchall

Komiksu niestety nie czytałem, ale daję sobie głowę uciąć, że był lepszy od filmu. Moja ocena 4 dla GR2 jest trochę naciągana.

Valchall

Nie czytałeś komiksu włąśnieeeee, a ja bardzo dużo i gwarantuję ci że postać przedstawiona w GR2 jest zdecydowanie bliższa prawdy niż jedynka. GR to walnięty demon zemsty, psychodeliczny świr który nie przebiera w środkach. Dlatego 2 część jest o niebo lepsza, nareszcie choć troszkę zostało pokazane szaleństwa GR którego tak bardzo brakowało mi części pierwszej, która ogólnie okazała się masakrą samą w sobie.

ukaniulz

Zgadzam się z każdą z powyższych opinii. Tyle, że w moim przypadku pierwsza część całkiem nieźle wypadła w porównaniu do omawianej tutaj. Myślę, że gniot to dobre słowo.

ocenił(a) film na 3
achmed7712

nic dodać nic ująć. wygląda jakby wszystko zostało nakręcone i zmontowane na sprzęcie i w chacie wujka Staszka na mazurach, a jedyna inwestycja to troche w efekty. a i to ubogo.

ukaniulz

Zgadzam się, o dziwo u mnie też 4/10. Najlepsze w całym filmie efekty, reszta kupy się nie trzyma, a szkoda. Czekam na jakiś porządny film ze Spawnem :)

ocenił(a) film na 4
awsm

A ma być jakiś nowy film ze Spawnem??? Kilka części czytałem w młodości.

ukaniulz

Na razie nic na ten temat nie słyszałem, ale mam nadzieję, że ktoś się za to weźmie i oby nie było klapy jak z GR2. Można się na necie doszukać jakichś kreskówek o Spawnie.

ukaniulz

"SPIRIT OF VENGEANCE" rozpier.dala system swoyą zayebistością!!!
9/10

Don_Kina_Akcji

ILE RAZY MAM CI MÓWIĆ ŻE MASZ SIĘ USPOKOIĆ NIEWYCHOWANY CHAMIE!!!!! CO ZA BEZCZELNOŚĆ I AROGANCJA!!!!!!!!!! PO PROSTU NIEWYCHOWANY BĘKART I TYLE!!!

Mel Gibson to alkoholik, antysemita i brutal. Niestety, człowiek ten zbłądził z drogi dobra i miłosierdzia. Zgubiła go sława, pieniądze. Przykro patrzeć jak przykładny ojciec i mąz w stanie upojenia alkocholowego przekraczającego wszelkie normy społeczne znęca się nad żoną. Obrażanie niewinnego narodu żydowskiego o wywoływanie wojen jest podłe i może paść z ust zdeprowanego człowieka jakim stał sie Mel Gibson. Ten opętany przez szatana 56 letni mężczyzna założył nie uznawaną przez Kośció wspólnote Kościoła Katolickiego Świętej Rodziny. W Bogu słowa: miłość, wierność. nadzieja, ufność, miłosierdzie splata się w jedno wielkie "kocham", dlatego mam nadzieje że ten biedny degenerat zWyraźiłem swoją opinię na temat tego aktora. Na jego przykładzie widać co sława i pieniądze robią z dobrymi ludzmi. Jego duszą włada Szatan a imie jego Legion. Niech pan uszanuje moją opinię na ten temat. W stanie upojenia alkoholowego jechał samochodem mógł zabić wtedy, wiele owieczek Pana Naszego Jedynego dlatego boję się o jego miejsce w niebie u prawicy Boga. Moim jedynym Panem jest Jezus i w niego wierzę. swoim opisie wyraźiłem to czego nie toleruję i zdania nie zmienię. Jest pan w błędzie sądząc, żę moja wypowiedź ma na celu wywoływanie zamieszek i wulgarności. Mel Gibson stworzył Kościół tylko dla wybranych i czerpie z tego korzyści materialne co jest czynem karygodnym. Jako człowiek wierzący boję się o dusze Gibsona. Mnie zbawi Bóg, więc jestem o siebie spokojny. Do tego słowa o tym, że redakcja powinna mi podziękować o współprace jest obraźliwa. Wynika z tego, że człowiek piszący w sposób spokojny nie może wyrazić własnego zdania, gdyż każdy szanuje Gibsona i atakuje tych co krytykują. A Żydzi są bardzo doświadczonym narodem w histori. Podczas II WŚ zginęlo wiele milionów Źydow tylko dlatego, że różnili się od innych ludzi. Cały czas są prześladowani bez powodu. Twoje słowa o Źydach świadczą o wpływie masonerii na twój umysł. Mój temat nie miał na celu obrażanie kogokolwiek, ujawnia jedynie prawdę o Gibsonie - ojciec 7 dzieci i tyran w jednym.

Pamiętaj że: Nie ulękne się twoich jadowitych słow i tego smoka, który ubóstwia narkomana jakim był filmowy Tony Montana. Będe głosił moje słowa aby ratować młodych ludzi przed złem. To ty jesteś bluźniercą i jadowitym wężem.

paszat

Zziiieeeeewww, nudzisz człowieku! Z tymi hasełkami to do Kościółka brykaj.

ukaniulz

ehh no i niesetety muszę się zgodzić.. filmm ee no po prostu kiepski.. spodziewałam się czegoś naprawdę dobrego po fajnej jedynce.. no ale cóż.. twórcy polecieli po bandzie..
pomimo dość dobrej i nawet ciekawej fabuły.. efekty specjalne które miały byc ukoronowaniem postaci Ghost Ridera.. zawaliły całą sprawę ^^ według mnie ofc !
nie które sceny z GR były wręcz nudne, twurcy chcąc skupić się na dobrej grafice zapomnieli o AKCJI! która mimo wszystko jest kluczowa dla tego filmu! powaga.. momentami można było się zanudzić.. Ghost Rider ! był dobry.. po co było go zmieniać od stup do głów??
po 1 gorszy wygląd
po 2 w pierwszej cześci najgorszą 'bronią' GR był jego wzrok.. było ukazane jak ofiara wpatrując się w jego oczy po prostu odczuwa strach itp itd.. natomiast tutaj?? no nie wiem chyba o tym całkiem zapomniano..

Spodziewałam się o wiele więcej po tym filmie, wręcz czekałam na niego z niecierpliwością.. jednak- ROZCZAROWANIE ii tu zwrócę uwagę że nie chodzi mi o obsadę.. co o twórców, grafików, scenarzystów.. o ile wiecie co mam na myślisz..

szkoda.. wielka szkoda bo bardzo lubię filmy z N. Cage ^^

iza_178

"Ghost Rider" z 2007 to rzygowiny i nic poza tym, NIE ma startu do zayebistego kurde
"Spirit Of Vengeance" który jest niczym innym jak spektaklem Klasycznego Kina Akcji - 9/10!

ocenił(a) film na 3
Don_Kina_Akcji

Rzygowiny to jest to i nic poza tym. Jedynie co mi się z tego filmu podobało to wygląd tej czaszki oraz Nadya 3/10 dzięki Nadyi więcej nie zasługuje. A 1 część to przy tym Arcydzieło

ghost21

Hahahahahahahha!!!!!!!!!!!
Jeszcze coś zabawnego masz do powiedzenia??:)))))

ocenił(a) film na 3
Don_Kina_Akcji

Czarno-białe sceny (jeśli nie jesteś daltonistą to powinieneś wiedzieć o czym ja mówię), fabuła denna.

Don_Kina_Akcji

człowieku każdy ma prawo do własnej opinii.. ii nie naskakuj na innych boo z tym 9/10 to chyba jesteś w mniejszości.
ja mówiłam według mnie film słaby.. nie spełnił oczekiwań.. a wielka szkoda! ;/

iza_178

Przecież na ciebie nie wjeżdżam, mówię tylko że ten "Rider" z 2007 to rzygowiny(!).

ocenił(a) film na 4
ukaniulz

Ja dałem 4/10 bo to pierwszy familijny horror klasy B z tak wybujałymi efektami specjalnymi. Cage wypadł tragicznie.

sumo23

Zieeeewwww!!!

Czemu wszyscy jak jakieś yebane katarynki powtarzają w kółko to samo: "Cage wypadł tragicznie!" ????????????????

ocenił(a) film na 3
Don_Kina_Akcji

To powiedz mi co cię w tym filmie jarało, nawet sam Ghost Raider kiwał tak głową jakby się naćpał. A na przykład dlaczego jak wpatrywał się w ludzi to nic się nie działo, w jedynce przynajmniej oczodoły się zaświeciły i pokazane były grzechy, a w tej części nic tylko głupie otwarcie szczęki.

ghost21

Jak co mnie jarało?? Wszystko(!):
* klimat
* fabuła
* efekty specjalne
* akcja i kaskaderka
* wygląd Ridera.

ocenił(a) film na 3
Don_Kina_Akcji

a jak ten gość co miał moc rozkładu i zabijał tych księży to normalnie nie pokazali akcji tylko musieli pokazać w czarno białej scenie, i to cie jara to naprawdę gratulacje

ghost21

Ten gościu z mocą rozkładu był... ciekawy, podobało mi się to.

ocenił(a) film na 3
Don_Kina_Akcji

Było więcej akcji ciekawsze akcje i więcej wrogów, wymieniać dalej ??

ghost21

Masz problem z osobowością??

ocenił(a) film na 3
Don_Kina_Akcji

Ty masz raczej ze sobą problemy, przed chwilą o filmie rozmawialiśmy, a ty przechodzisz na temat mojej osobowości

Zastanów się człowieku o czym ty teraz napisałeś bo nie wiem skąd ci się to wzięło.

ghost21

Piszesz jakiegoś bezsensownego posta wyżej mimo iż w innym rzędzie prowadzimy gadkę, więc kto tu ma problem?

ocenił(a) film na 4
Don_Kina_Akcji

@Don_Kina_Akcji

| Czemu wszyscy jak jakieś yebane katarynki powtarzają w kółko to samo: "Cage wypadł tragicznie!" ????????????????

Dlatego, że tak wypadł. Nie był przekonywujący ani jako motocyklista walczący z demonem w sobie, ani jako koleś próbujący spełniać rolę ojca małego diabełka.

Cage trochę budził litość w tej roli, dobrze więc, że ma jednego wiernego fana.

sumo23

Cage wyszedł NIESAMOWICIE w roli gościa, który usiłował w sobie powstrzymać demona - świetne sceny!!!
Co on miałby kurvva robić, leżeć na ziemi jak ci.pa i płakać jak dziewczynka czy jaki hooy?????

Don_Kina_Akcji

Cage nie zagrał tak tragicznie.. wydaje mi się że po prostu scenariusz był/jest kiepsko napisany.. i nie mógł z tego zrobić więcej..
Cage jako aktor- jest świetny.. filmy z jego udziałem są genialne.. ale jeśli chodzi GH2 to całość wyszła kiepsko, i nie jest to tylko i wyłącznie wina aktora.

iza_178

Może SPRECYZUJ pod jakim kątem film leży...

Don_Kina_Akcji

Każdym. Od reżyserii przez aktorstwo i przede wszystkim scenariusz to kpina z widza.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Don_Kina_Akcji

Wiem że to twoje marzenie z dzieciństwa, ale sam musisz tego dokonać.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
Don_Kina_Akcji

Uspokój się,wszyscy maja dość twoich wywodów jaki to ghost rider jest świetny. Według mnie jaki większości ten film jest po prostu słabiutki. A to chamstwo zostaw do kumpli,a nie do ludzi,którzy oceniaja po prostu film. Zrozum wreszcie,że ten film jest słaby,a to,że się nim tak jarasz to twój problem.

kratos9922

Te wywody są akurat śmieszne bo hejvi z każdą kolejną chwilą wychodzi na większego wieśniaka niż się wydaje (o ile to możliwe).

neo_angin

To ty się zaliczasz do Elity Największych Wieśmaków, nie ja!

Don_Kina_Akcji

Kulturą nie grzeszysz więc można uznać że jesteś wieśniakiem chociaż to obraza dla ludzi ze wsi więc przepraszam za tą inwektywę.

neo_angin

Pałuj się, jestem 120% miastowym a wsi nienawidzę!

Don_Kina_Akcji

Ja nie mam nic do wsi.

neo_angin

Ja nie lubię wsi - nudy na pudy: zero sklepów, kina, koncertów etc.!

Don_Kina_Akcji

Ale dupy są bardziej wyzwolone :).

neo_angin

Wow, cóż za "argument"!xD

ocenił(a) film na 3
Don_Kina_Akcji

Widziałam już cały Ghost Rider 2 i nie zmieniam zdania , które wcześniej wyrazilam:)
Po prostu tem film mnie akurat się w ogóle nie podobał , choć jedynka nawet .
Wiem,ze ty masz swoje zdanie i będziesz go bronił , ale jak napisałeś : obejrzysz cały więc ocenisz:-)

Triptyque

"Ghost Rider" (2007) to pomyje i tyle w tej kwestii,
a "Spirit Of Vengeance" to Prawdziwie Męskie Kino Akcji!!!xD:)))

ocenił(a) film na 3
Don_Kina_Akcji

Jesteś nieslowny i tyle na ten temat ;-(

Triptyque

Szanuję Twoje zdanie na ten temat:)
Dziwi mnie tylko że jedynka Ci się tak podoba...

ocenił(a) film na 3
Don_Kina_Akcji

Teraz , to szanuje . Patrzcie jaki ty jesteś dobry. Ojjjjj ;-))
Wiem, ze byś z chcecia mi tu wcisnąl i to ostro , ale nie wypada denerwować trip:D :-))