PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111529}
6,3 178 tys. ocen
6,3 10 1 177539
4,3 39 krytyków
Ghost Rider
powrót do forum filmu Ghost Rider

To już zaczyna się robić nudne, po Fantastycznej Czwórce liczyłem, że pojawi się coś lepszego lub na tym samym poziomie. Baaa, nawet śledziłem Video Blog Ghost Ridera na stronie Marvela, gdyż pokładałem w nim spore nadzieje. I co ? I w rezultacie zobaczyłem na ekranie nudny film, gdzie chyba tylko liczą się efekty specjalne (nie powiem, ładnie się prezentują), z Johnny'ego zrobiono tępawego typka, który lubi się popisywać i nie umie wycedzić z siebie zdania podrzędnie złożonego (aż mi szkoda Cage'a, że zgodził się zagrać w tym filmie). Z fabuły Ghost Ridera można było zrobić świetny, mroczny film, a nie danie w 5 minut dla ucznia podstawówki... Jedynie mogę pochwalić postać Cartera Slade'a. Marvel'owi zależy chyba tylko na odcinaniu kuponów za kolejne chały z wypaśnymi efektami specjalnymi :-/ Osobiście bym był ciekaw ekranizacji (dobrej ekranizacji) Kapitana Ameryki, niby była kiedyś takowa (lata 80), ale nigdy jej nie widziałem. Pozostaje tylko czekać na Spider'a 3 i mieć nadzieję, że go nie schrzanią.