PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111529}
6,3 178 tys. ocen
6,3 10 1 177535
4,3 39 krytyków
Ghost Rider
powrót do forum filmu Ghost Rider

O.K.

ocenił(a) film na 4

W sumie to nic szczególnego. Miejscami ładne i ciekawe efekty, ale fabuła za dobra to raczej nie jest. Może odbiór filmu byłby lepszy gdyby rolę tytułową zagrał ktoś inny. Cage już jest trochę za stary i zastrzyki z botoxu już nie wystarczają. A poza tym filmy z jego udziałem pojawiają się za często i trochę się już przejadł. A tak to w filmie nie ma jakiś wciągających wątków, ani dynamicznych scen. Wszystko jakoś tak ponmału się wlecze, aż w końcu dochodzi do końca. I choć wiem, że to adaptacja komiksu i że w komiksach wszystko jest możliwe, to jednak trudno nie uśmiechnąć się, gdy widzi się jak motor w płomieniach wyłania się spod wody i one nie gasną. Albo jak Roxanne dotyka jego czaszki(?)i płomienie wogóle jej nie parzą...to w końcu jest to ogień czy nie?
Na plus zasługuje muzyka, ktora jest ciekawa i buduje klimat.
5/10

Kristofer

Zgadzam się (prawie) całkowicie. Pod dyskusje mógł bym poddać rolę Cage'a; może rzeczywiście już się nie nadaje do takich ról, ale i tak jakoś daje tutaj rade - moim zdaniem oczywiście; może też chciał w końcu zagrać jakiegoś herosa (bo nie przypominam sobie żeby miał okazję). Bardziej niż Cage rozczarowała mnie chyba Eva Mendes. Tak czy inaczej wystawiam ocenę 6/10 - film ok, można obejrzeć i zapomnieć. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Kristofer

Gościu przeczytałeś chociaż z jeden komiks nie mowie tu o kaczorze donaldzie tylko komiksach Marvela, to jest film fantasy a nie Pocahontas a ty się dziwisz że ogień nie gaśnie w wodzie, wkącu był egzekutorem diabła więc moc jakąś miał. Dobrze ci radzę pozostań przy oglądaniu brazylijskich telenowel i Desperate Housewives tam na pewno jest wiele wciągających cię wątków Buahaha bo to są twoje klimaty. A co do Cage ciekawe czy byś lepiej zagrał... zastrzyki z botoxu nic lepszego wymyślić nie mogłeś to że ci dupę żal ściska że ty dalej Maćka nad pasem chodujesz to już twój problem....