Ja was nie rozumiem, skąd taka niska ocena dla tego filmu? Oglądałem go już kilka razy, ale nigdy mnie jakoś specjalnie nie nudził. Według mnie był całkiem dobry i zasługuje na ocenę przynajmniej 7/10
Na tym właśnie polega ocenianie na Filmwebie, każdy ocenia film według własnego widzimisię. Różnie to wygląda w praktyce, jak się okazuje kilka wybitnych filmów, które być może nie cieszą się wielką popularnością a, które zdobyły uznanie u koneserów kina, tutaj uzyskują zaniżoną ocenę. Nie muszę chyba tłumaczyć czemu tak się dzieje. ;)
Żebym nie został źle zrozumiany, nie jestem fanatykiem skomplikowanych, niezrozumiałych dla większości ludzi filmów. Jestem zwolennikiem dobrego kina, a w moim odczuciu "Ghost Rider" jakkolwiek ma kilka zabawnych scen, to pod koniec jest tragicznie przewidywalny, nudny i chyba niedopracowany, bo wątki, które zdawało się na początku filmu, będą rozwinięte nagle się zakończyły. O wiele lepiej by mi się to oglądało gdybym dowiedział się czegoś więcej na temat przeciwników ghost ridera i gdyby przede wszystkim nie byli tak szybko i łopatologicznie eliminowani.
Nie mogę powiedzieć, że w jakimś stopniu urzekł mnie ten film, a czas projekcji uważam za stracony. W moim odczuciu film ten nie tylko nie zasługuje na 7, ale również ma o wiele zawyżoną ocenę.
No moim zdaniem też troszkę zaniżona jest ocena na Film Web.
Ja osobiście daję 8/10.
Zarówno Nicolas Cage zagrał dobrze jak i Eva Mendes.