PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111529}
6,3 178 tys. ocen
6,3 10 1 177535
4,3 39 krytyków
Ghost Rider
powrót do forum filmu Ghost Rider

jednak reżyser to reżyser. Film lepszy niz daredevil ale nadal kiepski. Gdybym miał ocenić go za zwiastun to bałbym nawet 9, jednak rzeczywistość jest okrutna i kolejna adaptacja komiksu zawiodła. Jeżeli wcześniej ktoś widział zwiastun to oprócz tego już nic bardziej efektownego czy zaskakującego nei zobaczy. Wiązałem większe nadzieje z tą produkcją - ciekawa obsada, niezłe efekty i wyrazisty bohater. Dodatkowo premiera przesunięta o ponad pół roku też nadawała smaczku. Niestety film był nudny i przewidywalny, samego ghost ridera nie było tak dużo jakby się tego chciało - pomyślałem sobie że dlatego iż reżyser chce pokazać sylwetkę blaze'a jak człowieka po przejściach, rozdartego...i dobrze bo to jeden z ważniejszych elementów postaci superbohaterów. Reżyser chciał jednak inaczej i zamiast tego przyglądamy się Cage'owi który kręci się tu i tam i nic z tego nie wynika - na dobrą sprawę gdyby wyciąć kilka takich scen to film byłby z pół godziny krótszy. Przyjemnie ogląda się w kinie takie efekty specjalne i Eve Mendes, ale to nie wystarczy do sukcesu. Choć box office temu przeczy. Wreszcie finał filmu mnie załamał - nie żeby miał być inny - bo musiało dojść do konfontacji - ale jest wogóle nieefektowny, ani porywający. Takie szachy a i tak wiadomo co będzie za chwilę. Byłem pełen entuzjazmu przed pokazem, ale to nei wystarczyło. 2połowę się przemęczyłem tak samo jak na planie męczył się n.cage co było widać na każdym kroku. Może sequel bedzie lepszy? Oby!!! i oby nakręcił go ktoś inny!!!