PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31866}

Ghost in the Shell

Kōkaku Kidōtai
1995
7,9 71 tys. ocen
7,9 10 1 71161
7,8 41 krytyków
Ghost in the Shell
powrót do forum filmu Ghost in the Shell

Dla jednych pierwowzór Matrixa, dla innych nudny pompatyczny film. A dla mnie ? Patrzcie tytuł. Genialna opowieść o ludzkiej naturze, świadomości i mechanizmach w wielkim skomputeryzowanym i kontrolowanym (a jakże!) świecie. Jazda obowiązkowa : klasyka wszystkich klasyk, według mnie dużo głebsza od Matrixa (1, reszta to actionowa papka) po prostu trzeba zobaczyć.

ocenił(a) film na 7
creativ_

Cóż nic dodać,nic ująć(jaka bedzie przyszłośc czas pokaże....)

ocenił(a) film na 10
creativ_

*Co czyni nas ludźmi?
*W którym miejscu kończy się człowieczeństwo a zaczyna maszyna, lub zwierzę?
*jakie kolejne problemy moralne ustanawia rozwój nauki - dziś są to np. przeszczepy organów a jutro?
*w jakim stopniu jesteśmy sobą, a w jakim zlepkiem naszych wspomnień

to tylko kilka ze wspomnianych wątków w tym filmie. A wszystko to oprawione w genialne efekty graficzne. Tu nic nie było renderowane - tu wszystko było dziełem ludzkiej ręki.

ocenił(a) film na 7
YouzeQ

Oglądając coś takiego na ekranie możemy tylko wyobrażać co nas czeka w przyszłosci o to jest pytanie, dlatego takie kino o tej tematyce jest genialne dlaczego?bo może taka właśnie będzie przyszłosć....

ocenił(a) film na 9
aronn

A żeby było śmieszniej zakupiłem to genialne dzieło wraz z Akirą za 32 zł.
Jeśli ktoś ma tyle pieniędzy to szukajcie w MediaMarktach ja polecam.

aronn

Filmy o tej tematyce są ganialne z powodu poruszania w nich tematów głęboko psychologicznych. Nie chodzi tu tylko o wizje przyszłości, ale moim zdaniem chciano tu przectawic jak niewiele dzieli nas od maszyn i czym naprawde jest nasza świadomość. Ten film jest genialny i choć niektórych odpychać może to , że jest to anime, to dla mnie jest to jeszcze wielki plus dodajacy niesamowitego klimatu. Film musialem obejrzeć 4 razy żeby dokładnie go ogarnąc.

ocenił(a) film na 10
creativ_

Film jest także robi duże wrażenie artystyczne... czasmi lubie sobie zapuscić kawałek żeby tylko popatrzeć i posłuchać muzyki Kawai...