PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31866}

Ghost in the Shell

Kōkaku Kidōtai
1995
7,9 71 tys. ocen
7,9 10 1 71032
7,8 41 krytyków
Ghost in the Shell
powrót do forum filmu Ghost in the Shell

No coz, to najlepszy film animowany jaki widzialem. Brakuje mi wlasnie takich filmow, a moze juz nikt takich nie robi ? Film wciaga,od pierwszej do ostatnije sekundy siedzilaem z otwarta buzia. Matrix przy gits wydaje sie, sorry dla fanow matrixa ale plytki. Aha jeszcze muzyka, wspaniale podkresla klimat, calosc poprostu boska, daje 10na10 mozliwych.

użytkownik usunięty
Ubik

Ghost...
masz 100% racji. Matrix może się przy GitS-sie schować

ocenił(a) film na 9
Ubik

Gdzie ten Matrix?
Mi z Matrixem kojarzy się scena ostrzeliwania Mokoto przez pancernika (patrz w Matrixie - Trinity i Neo w halu biurowca), ale poza tą sceną nic wiecej. Film o bardziej przypomina Blade Runnera, głownie ze wzgledu na egzystencje marzenia maszyn. Jednak film Oshi'ego nie jest kopią dzieła Scotta - "Ghost..." zachowuje swoja odrebność poprzez wlasne spojrzenie. Niewątpliwie te dwa filmy zadają wątpliwości i napewno nie są całkowitym wyczerpaniem tematu. Tak sobie myślę, że twórcy w obliczu "rozwiazanych" problemów miedzyludzkich zabrali sie za sztuczną inteligencje ;)) Wbrew pozorom uważam, ze ten film jest głęboko ludzki.

użytkownik usunięty
Morolg

Ghost in the Shell i Matrix
Wjedz sobie na strone www.ghostintheshell.prv.pl w dziale GITS & MATRIX znajdziesz wszystkie podobienstwo ... i jesy ich naprrawde duzo ...
mozesz tez tu sprobowac :
http://republika.pl/ghostinthe/matrix.htm

Neo