Mam tylko 1 wielkie pytanie czy doczekamy się kiedyś w telewizji np w TVP albo w TVN Ghost in the Shell??. Matrix już nie policze ile razy leciał, a ten film jakby nie patrzeć bardziej ambitny nawet nigdy nie był wyświetlony w szeroko dostępnej TV. Wiem ze kiedyś był raz w canal+ ale to wszystko! tak bym chciał żeby poleciał do szerszego grona odbiorców. Może trzeba zasypać skrzynke mailową jakiejś telewizji to coś sie ruszy.
Nie liczyłbym na TVP - przeważnie spektakle teatralne, dokumenty i filmy z serii "okruchy życia". TVN skupia się raczej na emitowaniu nowości i mainstream'owych hiciorów (którym swego czas był Matrix). Ja celowałbym na TVN Siedem, TV 4 ew. Ale Kino ( jeśli uznaliby "Ghost..." za kultowy ;] )
Kto wie? Może byłaby szansa na seans w Kocham kino ale wątpie a jeśli była by emisja to po 23. napewno
Wątpię. Polska telewizja rzadko puszcza anime, jeśli już to ocenzurowane i z kretyńskim dubbingiem ("no bo to przecież bajka!"). Choć może HBO albo Canal + się nad nami zlitują i puszczą ten lub jakikolwiek inny film anime.
Canal + kiedyś puścił Ghosta, z takim tłumaczeniem, że się wręcz oglądać nie dało, bo z połowy zdań wychodził bełkot. Chyba największe nadzieje w TVP Kultura, tam chyba nawet dawno temu Cowboy Beepop leciał.
Na AXN Sci-Fi serial GiTS SAC leci. Myślę, że jest szansa, by Ghost ujrzał światło dzienne w ramówce.
Z ogólnodostępnych kanałów to ja bym stawiał na TVP Kultura.
Nie dawno emitowali cykl anime ze studia "Ghibi". Ogólnie tam można jeszcze uraczyć japońskie kino. Puszczają też coś Akiry Kurosawy od czasu do czasu.
Na Kulturze rzeczywiście emitują filmy anime. Cowboy Bebop z trzy razy już leciał :)
Wszyscy na tym forum jesteście skończonymi kretynami. Po co wam ten film w tv skoro macie neta a poza tym chyba każdy z was już widział.
Tu nie chodzi żeby n-ty raz zobaczyć ale w TV . Tylko po prostu niech ludzie - większa masa zobaczy i doceni że anime też potrafi być dobre. Matrix przez wielu nazywany kultowym który znowu będzie leciał w TV po raz chyba setny niema porównania.
I myślisz,że ta większa masa, która nie ma nawet neta i jest zmuszona łykać tv doceni i zrozumie GITS? Shieeeeeet, powątpiewam. Jedna trzecia by przełączyła w momencie zobaczenia,że ma na ekranie "bajkę" a połowa pozostałych wyłączy po 15 minutach i powie,że "głupoty japońskie jakieś".
Na Hyper leciało ( był wieczór z tematyką cyberpunk), myślę ze tu trzeba celować