5,0 33 tys. ocen
5,0 10 1 33256
2,5 30 krytyków
Gierek
powrót do forum filmu Gierek

Fajni aktorzy i pierwszy i drugi plan, szacnek za scenografię, kubeczki, szklaneczki itp
Super postać Maślaka - domyślam sie, ze oryginał to Kania..

kowalik5

Ha, ha, mozliwe i kania grzyb i maslak, sorki tak mi sie rano przy kawie skojarzylo. Ja mialam podobne wyczulenie na takie drobiazgi.

ocenił(a) film na 10
kowalik5

Tak, szczegółowo było, dobrze, ze tego tyle mieli, a wiecie po ile przedmioty uzytkowe z PRL chodzą? Niezła kasa z tego jest tak btw. Mi się jeszcze obok kreacji wizualnych, scenografii itp. sam pomysł innego spojrzenia na 'Towarzysza" się spodobał, jest to ciekawy zabieg rezyserski tak mi się wydaje.

ocenił(a) film na 8
kowalik5

Na maxa zaskoczenie...poztywne:) ciekawy film i charakterystyczne postacie.

kowalik5

Maślak też mi się bardzo podobał! Chyba jedna z najlepszych ról. Cały seans pozytywnie odbieram :)

ocenił(a) film na 9
kowalik5

Scenografia, kostiumy, fryzury, te wszystkie detale niemal żywcem wyjęte z tamtych czasów. Filmowcy musieli włożyć ogrom pracy, żeby to tak dobrze pokazać i odwzorować. ogromne uznanie dla nich za to

kowalik5

Myślę, że ten film już wszystkim pokaże, że Misiek Koterski nie jest aktorem jednej roli.

ocenił(a) film na 9
luke_september_pl_85

Zdecydowanie tak :) Dzisiejszy Misiek to już nie ten dzieciak, który grywał u ojca. Z Miśka zrobił się dorosły facet i dojrzały aktor. Z wiekiem zyskuje coraz bardziej i pewnie jeszcze wiele razy nas zaskoczy, a rola Gierka na pewno nie będzie jego ostatnią tak dobrą :)

ocenił(a) film na 1
kowalik5

Maślak to postać fikcyjna.

kowalik5

Świetnie film się oglądało! Można się było rozluźnić i czasem nawet uśmiechnąć. Bardzo na plus!

kowalik5

Aktorzy wybrani w samą 10! Misiek się postarał. Byłam w szoku jak cudownie Gierka odegrał! Mega na plus zaskoczenie :D