8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792343
7,6 74 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

W porownaniu z Pitem w Troy wypada mizernie i nieprzekonywujaco. Czarnobiałe postacie i brak głebi.

ocenił(a) film na 10
Bakszysz

trolle łał o tym nie słyszałam, to raczej jeśli patrzy się na wygląd ale ja nie oceniam ludzi po wyglądzie xd

ocenił(a) film na 10
desspera

Nikt nie jest doskonały jestem nadpobudliwa, ciągle się sprzeczam, dość często negatywne nastawienie ale nigdy nikogo nie nazwałam (trollem) ..TROLLE żądzą łuu!

ocenił(a) film na 9
Bakszysz

Odkąd napisała pierwszy post, który był przeciwny Twojej opinii jesteś rozdrażniony. Zrób tak: stań się na chwilę neutralny i przeczytaj te posty jeszcze raz, ale żeby zadziałało musisz być CAŁKOWICIE neutralny i spojrzeć na temat z różnych perspektyw nie tylko z swojej.

Nie chcę odgrywać tu adwokata, ale takie odnoszę wrażenie.
Nie będę dyskutował ponieważ nie potrafię i jestem naprawdę słaby w doborze słów i konstrukcji zdań co uniemożliwia mi całkowite oddanie tego co myślę.

ocenił(a) film na 10
Zavulon

haha no racja, ale przecież nie jestem aż taka zła. Nie mogłam zrozumieć jak można się dowalić do dobrego filmu.

ocenił(a) film na 9
desspera

No jednak można, bo jak już pisałem aktor trochę nie dobrany i bynajmniej nie mówię o grze aktorskiej, która jest dobra a nawet bardzo dobra, ale ta twarz wzbudza we mnie negatywne emocje nie wiem czego to jest wina.

ocenił(a) film na 10
Zavulon

Jego twarz hmm.. no właśnie jest taka nieprzyjemna wręcz, ale on dobrze odegrał swoją rolę według mnie oczywiście, utożsamił się ze swoją postacią ..

ocenił(a) film na 9
desspera

Właśnie o to mi chodzi. Ja po prostu nie lubię tego aktora a jego gra aktorska i talent to już inna bajka.

ocenił(a) film na 10
desspera

a tak na marginesie, teraz nie chodzi o "Gladiatora", jaki film ogólnie wywarł na Tobie największe wrażenie, jest ich kilka ? Czy tylko jeden i taki co mógłbyś polecić.

ocenił(a) film na 8
desspera

Moge ja odpowiedziec? MATRIX. hehe. Czytalas moze ten artykul co wyslalem w linku?

ocenił(a) film na 10
MrSlawek1994

Tak czytałam i tak oglądałam wszystkie części. Możesz w to nie wierzyć ale kiedyś się tym jarałam, cała prawda. Matrix ogólnie to dobry film Sci-Fi.

ocenił(a) film na 8
desspera

Jest jeszcze 1 artykul tego samego autora ale o rewolucjach.

ocenił(a) film na 8
desspera

Dla mnie to juz nie jest dobry film s-f. Jest to film filozoficzny, egzystencjalny, absolutne dzielo sztuki, arcydzielo, cos pieknego.

ocenił(a) film na 9
desspera

Zależy jaki rodzaj filmu. Jeżeli mówimy o filmach w czasach starożytności i średniowiecza to bardzo podobał mi się wspomniany przez Bakszysza "Troja" i niedawno obejrzałem też "Aleksandra", który także jeżeli chodzi o fabułę był dobry i z świetną grą aktorską w wykonaniu Colina Farella. Natomiast "Królestwo Niebieskie" dla mnie był ostatnią klapą mimo tak dobrej obsady. Mniej więcej tak wygląda mój gust. Jestem też po obejrzeniu Ojca Chrzestnego, który wywarł na mnie ogromne wrażenie i przybliżył brutalny światek przestępczy, który miał miejsce w Ameryce w tamtych latach. Rozpisuje się o wszystkim strasznie wyszło mi to "rozklekotane" i bez spójności, ale naprawdę nie potrafię interpretować zdań.

ocenił(a) film na 10
Zavulon

"Ojciec Chrzestny" tak to jeden z moim ulubionych ale też "Przerwana lekcja muzyki" szczególnie rola Angeliny Jolie wywarła na mnie duże wrażenie, "Aleksander", "Troja" oglądałam z czym Troja mi się mniej podobała może przez aktorów którzy nie byli dość wiarygodni szczególnie Orlando Bloom, hmmm .. Brad Pitt już lepiej, ale też coś mi brakowało. Ogólnie właśnie filmy historyczne, wojenne, psychologiczne, jak najbardziej w moim guście. Polecam Pulp Fiction Quentina Tarantino do którego od dłuższego czasu mam słabość, tak samo Tim Burton jako całokształt jego twórczości śmiało mogę powiedzieć, że oglądałam wszystkie jego filmy.

Zavulon

Stajesz sie adwokatem jednak, a jako adwokat powinienes wiedziec ze nikt we wlasnej sprawie nie jest obiektywny.

Nie musze byc neutralny, a nawet nie chce i niestety, ale nie potrafie patrzec z innej perspektywy jak moja.

Jeali czytasz uwaznie to zorientuj sie kto i kiedy dal upust emocja.

ocenił(a) film na 9
Bakszysz

Zdaję sobie z tego sprawę i nadal nie mam zamiaru dyskutować nie usłyszysz ode mnie argumentów przynajmniej z tego względu, że jakimś dziwnym sposobem strasznie prowokujesz do dyskusji każdego rozmówcę albo tylko ja odnoszę takie wrażenie, nie ważne.

Zavulon

Takie jest zadanie forum.
Ktos pisze - ktos odpowiada. Mozesz to nazywac Prowokowaniem.

ocenił(a) film na 9
Bakszysz

Własne zdanie nadal górą. Zauważyłem, że odkąd jestem użytkownikiem tego portalu prawie w każdym filmie znajdzie się temat w którym toczy się zażarta dyskusja i zaczynam powoli zdawać sobie sprawę, że właściwie taki jest cel for dyskusyjnych jak napisałeś. Jak dotąd korzystałem z for by podzielić się opinią i wymienić argumenty, ale tylko wymienić, nie używać ich by obalić argumenty innych.

Zavulon

Samo wyrażanie opinii na piśmie pozwala skrystalizować własne stanowisko, ale argumentowanie za lub przeciw to juz dyskusja.

Moje stanowisko odnośnie roli Maximusa jest jasne i wyraziłem za tym argumenty. Argumenty desspera nie trafiły do mnie, ponieważ nie dostrzegam wogóle kwestii jakie ona poruszyła w Tym filmie.

ocenił(a) film na 10
Bakszysz

Chyba ludzie tego chcą takiej prowokacji, można się nakręcić.

ocenił(a) film na 10
desspera

Ej wiecie co jak czytam to teraz od początku każde z wypowiedzi to śmiać mi się chce, każdy po prostu każdy jakby mógł to by wykrzyczał TO JA MAM RACJĘ, TY NIC NIE WIESZ SIEDŹ CICHO! po prostu zabawne.. jak ktoś to czyta to ma niezły polew.

ocenił(a) film na 9
desspera

A teraz zmienię temat żeby dowalić do pieca. Co sądzicie o nielegalnym oglądaniu filmów np. online. Czy Filmweb i jego społeczność toleruje osoby, które otwarcie mówią, że oglądają filmy ani w TV ani z wypożyczalni?

ocenił(a) film na 10
desspera

Bakszysz tego w Tobie nie rozumiem to ty masz rację, a ja nic nie wiem. Nie to nie tak, ty przedstawiłeś swoje argumenty ( też do mnie nie trafiły, nie oszukujmy się) i ja przedstawiłam swoje tak samo jak i inni na tym "forum" .

ocenił(a) film na 10
desspera

Otwarcie piszę, ze oglądam filmy online, bo po pierwsze szybciej, po drugie łatwiej a co najważniejsze w zależności oczywiście od strony, jest to bezpłatne. Więc wydaje mi się, że nie ma co się oszukiwać .. bo prawdą jest że większość z nas tak robi i szczerze mówiąc ja nie widzę w tym nic złego nie wiem jak wy.

ocenił(a) film na 9
desspera

No właśnie raz się do tego przyznałem nie dali mi żyć (nielegalne! piractwo! złodziej!) dlatego też pytam, ale to jednak kwestia do np. sondy dla całego społeczeństwa filmwebu. Gdyby Kommundus nie był taki szalony byłby dobrym człowiekiem, ale odtrącony przez ojca popadł w pewnego rodzaju depresję trochę mi go żal, ale na śmierć zasługuje... oglądam dalej.

desspera

Za duzo rzeczy zakładasz z gory: ze ktos nic nie osiagnal, ze ktos cos chce od ciebie, ze ktos cos uwaza lub mysli.

Zauważ ze do tej pory nie odpowiedziałaś na pytania MrSlawek1994 ani moje - kwitowanie ich tekstami typu: "...nie wszyscy mogą pojąć fenomen tego przekazu" dyskredytuje cie jako rozmowce.

ocenił(a) film na 10
Bakszysz

Dobra, fochaj się dalej .. ale w zaciszu swojego pokoju, bo nastąpiła zmiana tematu ziomek. No nie rozumiem ludzi którzy zawsze czują się pokrzywdzeni, dobra ja to złoo.

ocenił(a) film na 10
desspera

Zavulon taa krytykują a sami pewnie żywcem ściągają czy online oglądają xd

ocenił(a) film na 9
desspera

Maximus nie żyje, no takiego zwrotu wydarzeń się za nic nie spodziewałem. Kommundus to prawdziwy dwulicus.

Uwielbiam filmy z oryginalnym zakończeniem. Czas wystawić ocenę.

ocenił(a) film na 10
Zavulon

Czemu on umarł.. ;< a taka szkoda, właściwie to w końcu odnalazł spokój.

ocenił(a) film na 9
desspera

Ale to właśnie jest dobre, główny bohater, który polega już jako spełniony człowiek. Dokonał tego co przyrzekł gdyby przeżył stałoby się to kolejnym filmem typu "i żyli długo i szczęśliwie", których na pęczki.

ocenił(a) film na 8
Zavulon

A po smierci kommudusa ryadz pryejal ten malz chlopiec tak_

ocenił(a) film na 8
MrSlawek1994

A po smierci kommudusa rzady przejal ten maly chlopiec? tak mialo byc/

ocenił(a) film na 8
Zavulon

Ja tam nie lubie online ogladac bo chujowa jakosc. Wole sciagac.

ocenił(a) film na 9
MrSlawek1994

Co Ty mówisz, ja uwielbiam najlepszą jakość i filmy online są naprawdę dobre, nie mówię o wersjach nagranych kamerą itp. bo tego to ja nawet nie dotykam cenie sobie obejrzeć film w dobrych warunkach.

ocenił(a) film na 10
MrSlawek1994

mi się nie chce ściągać, trzeba czekać, a w niektórych przypadkach płacić.. czasami jest dobra jakość, w końcu puszczą to w TV i oglądam sobie jeszcze raz, "Matrixa" tyle razy puszczali, ale raczej za każdym razem oglądałam hahaha.. tak samo jak "Obcy "

ocenił(a) film na 9
desspera

Ja strasznie mało TV oglądam wole jednak filmy na komputerze oglądać. Matrixa fanem byłem i nawet mam 3 części na epickich kasetach VHS.

ocenił(a) film na 8
Zavulon

Jak TV to tylko Discavery, National Geo albo cos w tym stylu. Swoja droga, nasz jakies fajne dokumenty, najlepiej o czasach starozytnych albo wczesniejszych, mowiace o religiach?

ocenił(a) film na 8
desspera

Dlugo? Ja mam internet 4 mg. Sciagam przewaznie filmy 2,5 gb (min. 720p) i czekam z 2 h max.

ocenił(a) film na 10
MrSlawek1994

a ja mam stary zawalony śmieciami komputer, prędzej bym umarła niż to by się ściągnęło, a jestem niecierpliwa .. muszę zainwestować w coś lepszego, może notebook'a

ocenił(a) film na 10
desspera

Ej ja też, ale się nie przyznałam, mam trylogię Matrixa no, ale też Władcę pierścieni .. łuhh

ocenił(a) film na 8
desspera

Ja jeszcze zadnego nie kupilem filmu. Wole plyty muzyczne kupowac. Choc i tak mam ich malo, bo tylko 10.

ocenił(a) film na 9
MrSlawek1994

Ja lubię muzykę, ale to co mi wpadnie w ucho. A jeśli chodzi o filmy to wręcz kocham je oglądać są dla mnie jedną z najbardziej ulubionych form sztuki.

Bakszysz

To tylko twoje zdanie.

ObiWanKenobi444

To tylko twoje zdanie.

Bakszysz

Nie tylko moje- także Akademii filmowej, która przyznała mu Oscara i wielu widzów i krytyków piszących pozytywne opinie na temat Crowe'a. Ale co oni tam wiedzą...

ObiWanKenobi444

O jej...

ocenił(a) film na 8
Bakszysz

Jak na razie to ty nie zachwycasz.

Rahabiel

TY z pewnoscia blyszczysz w kazdej roli.

Rahabiel

Dajże spokój Rahabiel. Nie mów mi, że się podniecasz tym przeciętniakiem.