PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568226}

Gniew tytanów

Wrath of the Titans
2012
6,2 81 tys. ocen
6,2 10 1 80650
5,0 24 krytyków
Gniew tytanów
powrót do forum filmu Gniew tytanów

ale stanowczo gorszy od pierwszej części w której charyzmy dodał Mike Rourke... fabyła płytka prawie żadna ale efekty super. ogólnie można iść do kina ale w sumie spokojnie można poczekać na BD czy DVD.

furror81

Gdzie Ty w pierwszej części widziałeś Mickeya Rourke?!

ocenił(a) film na 8
nevler

pomyliła Ci się pierwsza część tego filmu z Immortals. Bogowie i Herosi;))

ocenił(a) film na 7
dzikaaa66

dzikaaaa666 dzięki za sprostowanie :) się pomyliłem

dzikaaa66

tak przypuszczałem, ale wolałem zapytać bo nie rozumiem jak ktoś może pomylić filmy tak kompletnie różne i o zupełnie innej stylistyce :-)

ocenił(a) film na 7
nevler

z całym szacunkiem filmów nie pomyliłem tylko obsadę a stylistyka sory ale jest ta sama albo podobna :)

ocenił(a) film na 7
furror81

i filmy nie są tak różne :)

furror81

Jedynym wspólnym mianownikiem obu filmów jest wzorowanie się na mitologii. Wszystko inne to niebo a ziemia. Zupełnie inna stylistyka, Immortals było jak '300' - krwawe, w komiksowym stylu, a 'Tytani' są bardziej w stylu fantasy, jak 'LOTR'. Poza tym zupełnie różne wątki, postacie, aktorzy, kostiumy, scenografia itp itd. Dlatego nie mogłem pojąć jak ktoś mógł wziąć te filmy za jedną serię :-) pozdro

ocenił(a) film na 7
nevler

oj czepiasz się że się pomyliłem . zdarza się. W Immortals doszło do uwolnienia tytanów i po prostu wziąłem gniew Tytanów za dalszą część stąd ta pomyłka, no i Immortals oglądałem już dawno temu więc mogłem zapomnieć. Kostiumy i scenografia jest w pdobie , postacie też oczywiście oprócz aktorów.

furror81

Spokojnie, przecież nie rzucam się :-) Jak oglądałeś dawno to mogłeś się pomylić. Na przyszłość - przy każdym filmie na tej stronie jest opcja 'powiązane'.

ocenił(a) film na 7
nevler

heh dzięki na pewno skorzystam następnym razem :)

ocenił(a) film na 7
furror81

miałem dać 6, ale podobnie jak Ty daję 7 :) za to że lubię tę gamę filmów

furror81

Ja odwrotnie właśnie :) spodziewałem się czegoś więcej w pierwszej części. Spodobała mi się ale i tak wyszedłem z kina troszkę zawiedziony. Natomiast ta druga część jest o wiele lepsza moim zdaniem. Poza tym fascynuje mnie grecka mitologia od dzieciństwa :D i bardzo się cieszę że Hollywood robi teraz tego typu filmy jak 300, Immortals i Tytani. Ciekawy jestem o czym będzie trzecia część. Czekam też na filmy o egipskiej mitologii. Wiem że już były filmy o Mumii, ale egipska mitologia nie ogranicza się tylko do tego :P