dopóki go nie zobaczyłem. Pomijając zbrodnię na mitologii, scenariusz jest po prostu do
d... Do tego teksty Hefajstosa typu 'release Kraken', Perseusza lecącego na Pegazie
'muszę dobrze się prezentować' i ogólnie dialogi i postawa aktorów jakby film był kręcony
dla jaj. Dno, absolutne dno i mówię to jako osoba względnie tolerancyjna w stosunku do
wszelkich filmowych niewypałów. Nie chodzi o żadne przesłanie czy głębię, żenada bijąca od
scenariusza gryzie do tego stopnia, że nawet efekty z Avatara nie uratowałyby takiego
ścierwa.
dokładnie taki sam bezsens jak poprzednia czesc..niestety za bardzo cenie mitologie zeby ten film zasłuzył na wiecej niz 2/10...
... ! ...! *** ! Przecież to nie jest żadna "ekranizacja" mitu, tylko autorska historia osadzona w "realiach" mitologii greckiej. Więc, jeśli zbyt mocno cenisz mitologię to po ch** to oglądasz i zaniżasz ocenę ? Jeśli już to oceniaj przynajmniej w miarę obiektywnie. To jest film czysto rozrywkowy i nie musi być wierny mitologii (zresztą od razu było wiadomo, że nie będzie), ale zawsze się znajdzie kilku takich, którzy będą pisali brednie bo "cenią mitologię" .. peace bro..
tylko ze ,jezeli chca robic autorskie historie to niech odwala sie od mitologicznych bohaterów i nie robia z nich takich idiotów o bogach juz nawet nie wspominam, bo oni sa totalna tragedia, połowa z nich nawet nie wystapiła(np. potezniejsza niz Ares bogini wojny Atena jakos nie wystapiła a spokojnie my mogła by mu skopac tyłek), gdzie podziała sie reszta herosów kiedy swiat jest zagrozony, i co najfajniejsze pojawił sie tylko jeden tytan(to ze wygladał całkowicie nie tak jak powinien pomine), gdzie reszta?....gdybys poczytał troche ksiazek wiedział bys ze wszystko zostało zrobione na opak, bez zadnego sensu, a bohaterowie tak naprawde nie maja motywu postepowania godnego ich stanowiska...moja ocena jest bardzo obiektywna, a jako osoba zaznajomiona z mitologia nie moge wsytawic oceny wyzszej niz 2, poniewaz dla mnie to nie była rozrywka...
Ja też widzę te wszystkie głupoty, które pokazali twórcy. Jeśli już umieszczają swój film w realiach mitologii powinni go do tej mitologii dostosować, a nie odwrotnie. Jest wiele niedomówień, a cała historia jest bardzo przewidywalna i trochę nudnawa można powiedzieć. Powtarza się schemat wykorzystywany już w wielu filmach i w zakończeniu twórcy mogliby czymś zaskoczyć, ale umówmy się: ten film jest typowo komercyjny i tylko o kasę tu chodziło. Nie spodobał Ci się ? ok, ale myślę, że wystawianie oceny 2/10 popartej Twoimi argumentami jest zdecydowanie zbyt surowe. Po prostu od tego filmu nie można było się spodziewać niczego więcej, a z tego co widzę oglądałeś też poprzednią część więc wiedziałeś na co się wybierasz.. No, ale ok, to w końcu ocena indywidualna.
"tylko ze ,jezeli chca robic autorskie historie to niech odwala sie od mitologicznych bohaterów "
wszystko fajnie, ale wiadomo, że film z mitologicznymi bohaterami zarobi więcej i twórcy niestety to wykorzystują.
chciałem rozrywki nie dostałem jej, wynudziłem sie jak cholera, 3/10 to dla mnie film na którym jestem wstanie wysiedziec...