PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568226}

Gniew tytanów

Wrath of the Titans
2012
6,2 81 tys. ocen
6,2 10 1 80650
5,0 24 krytyków
Gniew tytanów
powrót do forum filmu Gniew tytanów

słabiutko..

ocenił(a) film na 6

O ile w 1 części była jeszcze jakaś fabuła i zamysł, tak tutaj wszystko polega na słynnym 'zabili go i uciekł'.
Rola Liama ogranicza się do kilku scenek i jednej dłuższej końcowej.
Niby 1,5h zleciała szybko, ale jakoś tak bez polotu. Film można obejrzeć w domu, kiedy będzie w dobrej kopii w necie tudzież wyjdzie na blueray w sklepach, w jakieś niedzielne popołudnie na odmóżdżenie. efektów 3D tyle co kot napłakał.. do kina nie warto wydawać pieniędzy :)

ocenił(a) film na 4
Cielo89

Popieram- lepiej poczekać na dvd, szału nie ma, fabuła typu "sołtys krowie na granicy".

Cielo89

Już widzieliście? Był jakiś pokaz przedpremierowy? Da się go obejrzeć? Nawet jedynki nie widziałem. Jutro i we wtorek będę musiał go zobaczyć go zapewne przynajmniej 4 razy. Mam nadzieje że będzie w miarę. : /

ocenił(a) film na 6
Lygrys

Wczoraj byłem na przedpremierowym w Arkadii :)

Lygrys

Czemu "będziesz go musiał zobaczyć przynajmniej 4 razy"? Masz karniaka czy co?;P

nevler

k...a znawcy sie znalezli dzisiaj premiera a juz oceny wystawiaja co za pajace

ocenił(a) film na 7
ardian82

Arrdian pajacu, chyba premiera światowa była 2 dni temu. Chyba przez te 2 dni ktoś już go zdążył zobaczyć nie?? Boże co za ludzie.

ocenił(a) film na 3
ardian82

k...a znawca się znalazł, pokazy przedpremierowe od poniedziałku na całym świecie (w tym u nas), a ten trolluje. ja, np. widziałem film we wtorek w multikinie ursynów (warszawa). nie wierzysz, zadzwoń, dowiedz się, dokształć, a potem wyzywaj ludzi od pajaców.

toperzniet

28 swiat 30 polska tak napisane na filmweb a ty byles we wtorek czyli 27 hmm cos nie tak

ardian82

Umiesz czytać, czy nie wiesz co to znaczy "pokaz przedpremierowy" idioto?

naza

idioto powiedz mi to w twarz :) i nie pyskuj

ardian82

Ohohohohohohohhohoho. Przepraszam, zachowałem się jak gówniarz, to się więcej nie powtórzy. :(

naza

;)

ocenił(a) film na 3
ardian82

coś nie tak jest z tobą. pokaz przedpremierowy odbywa się PRZED premierą -_-

nevler

Robię w kinie- Ktoś musi pilnować tych okularów 3d. Widziałem go już 6 razy. Dwa razy da się go zobaczyć, za trzecim męczarnia. Mnóstwo przekłamań, ale i tak dużo lepszy od jedynki. Hades już nie charczy jak mhroczny starzec tylko ma zimny spokojny głos. A przy pokazywaniu bogów wreszcie zrezygnowali z filtru zmiękczającego, bo w I części miałem wrażenie że patrze na Mode na Sukces. Nic ambitnego, ale spoko lekki film na jeden raz do obejrzenia dla odmóżdżenia.

Lygrys

Haha, jak wrażenia po szóstym oglądnięciu ? :-) W sumie troche zazdroszcze, mieć tyle fajnych filmów za darmo do dyspozycji, i to po kilka razy.

nevler

Kilka przemyśleń typu: Po co hades wchodził w sojusz z Kronosem, skoro gdyby Kronosowi nie dostarczył Zeusa, to tytan by się nie uwolnił i czemu od razu nie zabili go włócznią triumu? Czemu w napisach jest Chronos a nie Kronos? i takie tam.... XD

Lygrys

Wiesz, logika polskich tłumaczy :-) Nie można przetłumaczyć 'Kronos' na 'Kronos', tylko na 'Chronos', żeby było oryginalnie :-)

nevler

Coś jak "Don Kichote". W oryginale hiszpańskim jest "Don Quijotte" co wymawiamy <don kihote>(bo qui- <ki> j-<h>). Dlatego zapisali to fonetycznie by Polacy wiedzieli jak to przeczytać, ale jakiś pajac postanowił zaszpanować znajomością... ee... nie wiadomo czego bo na pewno nie hiszpańskiego, więc wymyślił DON KISZOTA (wtf?!) i wszyscy teraz to tak powtarzają.

ocenił(a) film na 5
Cielo89

mógłbyś jeszcze tylko dopisać jak oceniłeś pierwszą część.

ocenił(a) film na 6
dzebedisa

z tego co pamiętam to również na 6, ale wtedy pamiętam, że oglądając również na przedpremierze '3D' było dużo gorsze niż teraz, oraz chyba gra aktorska i kilka mniej istotnych czynników było słabo dopracowanych. ogólnie wiem jedno, że z dwojga złego "1" była dla mnie fajniejsza od "2" :)

Cielo89

'3D' było dużo gorsze niż teraz" hmm moze dlatego ze tam go prawie nie bylo bo go przerobili na 3d a nie krecili w 3d, mnie sie jedynka za bardzo nie podobala ale to tylko moje zdanie. na 2 ide jutro to sie zobaczy

Cielo89

Skoro nawet "Clash of Titans" był od tego lepszy to nie ma o czym gadać. Efekty dobre ale co za idiota pisze takie nudne i bez polotu scenariusze?

ocenił(a) film na 7
Rodzyn1989_2

Ja z kolei jestem zadowolony. Mnie jedynka kompletnie do siebie nie przekonała ( dałem obdajże 5), tutaj poprawiono to, czego poprzedniej części brakowało. Dobre kino rozrywkowe, bez jakiejkolwiek głębi ;)

ocenił(a) film na 6
Rodzyn1989_2

Holiłud Panie! ;)

@CypherR, według mnie to również dobre kino rozrywkowe, na tzw. 'niedzielne popołudnie' ;)

ocenił(a) film na 6
Cielo89

a była jakaś 1 część ja widziałem tylko II jak się pierwsza nazywała?

ocenił(a) film na 7
palutkiewicz19

Clash of the Titans/Starcie Tytanów

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 4
Cielo89

Słabiutko proszę Państwa. Co najwyżej 4/10. Gra aktorska Pana Liama poniżej poziomu. Fabuła żadna. Błędny w mitologi (kto kogo, co kto może, co się stanie jak ktoś umrze). Pierwsza części biła na głowę "Gniew".